Motosiklet Habercileri

Masal Çapar – SEN KADINSIN UNUTMA

Masal Çapar – SEN KADINSIN UNUTMA
08 Mart 2020 - 23:50

Bisikletten Motosiklete İki Teker Tutkusu

Evet, benim motosiklet sevdam herkes de olduğu gibi iki tekerlekle başladı ama neden ya da nasıl başladı ufaktan onu anlatmak isterim sizlere. Cezaevi müdürünün kızı olarak doğdum gözümü açtım. Sürekli cezaevinin içindeki lojmanda yaşadım. Biz asker çocukları kadar şanslı değildik çünkü cezaevi lojmanlarında üç daire olurdu ve taş çatlasa 2-3 çocuk olurduk. Güvenlik nedeniyle lojman dışına asla çıkamazdık. Babam ilk bisikletimi aldığında 6 yaşındaydım sonrası hiç bitmedi benim için karne hediyeleri doyumsuzca iki tekerlekli bisikletler oldu. Seneler geçti ama ben asla vazgeçmedim saatlerce bisiklet sürerdim. İlk hayal kırıklığım 14 yaşında babamın tayinin çıkmasıyla başladı. Taşınırken babam, ‘bisikleti yanımıza almayalım gittiğimiz yerde alırız’ dedi. Ancak gittiğimiz yer şehir içi olduğundan bisiklete binecek yer olmadığından iki teker sevdası hep içimde kaldı ve malûm kız çocuğusun büyüdün, derslerine odaklan tarzında cümlelerin ardından büyük sözü dinleyip, ileride hayalimi bir gün gerçekleştirmek amaçlı bir kenara koydum.

İç sesim motosiklet, eşim ‘hayır sen annesin’ dedi

Liseyi bitirip üniversiteyi başladığımda vakit gelmişti. İç sesim bu sefer yapabilirim diyordu. Babama motosiklet istediğimi söyledim. Babamın ilk tepkisi ‘Masal kızım saçmalama iki teker nereden çıktı onun yerine ileride sana araba alırız daha güvenli ama önce okulunu bitir’ dedi. Hayır karşılığını verdim ve evlendim. Motosiklet sevdası içimde kör ateş gibi büyüdü tabi bu sürede bir de kızım dünyaya gelmişti. Bir gün eşime ben motosiklet almak istiyorum dediğimde bu sefer eşim tarafından ‘Hayır Masal sen annesin’ dedi ama ben bu sefer kafaya koymuştum. Alacaktım bir motosiklet. Bir kadın olarak iki teker üzerinde daha özgür olacağıma inanıyordum.

Ehliyetime göre motosiklet

Araştırmalarım başlamıştı kullanmam için ne belgesi lazım diye sorguluyordum. B sınıfı ehliyetim vardı, ya motosiklet ehliyeti alacaktım ve motosiklet hayalim biraz daha uzayacaktı. Ya da ehliyetime göre motosiklet alacaktım. Ben de ehliyetime göre motosiklet almaya karar verdim.

İki teker güven, özgürlük ve güç

Beğendiğim 50 cc’lik bir motosiklet vardı ismini Biler Athena olarak koymuştum sonunda hayalim gerçekleşti. Ancak hiç bir tecrübem yoktu AVM otoparklarında, boş alanlarda kendimce alıştırma yapmaya başladım. 3’üncü gün trafiğe çıktım. Anlatması imkansız bir duyguydu bu bir kadın olarak kendimi hiç bu kadar güvende hissetmemiştim ve ‘özgürüm özgürüm’ diye çığlık ata ata Athena’yla uçuyordum resmen. Kadın her zaman kendini özgür ve güçlü hissetmeli ben Athena’yla özgürlüğümü kazandım resmen. Üzüldüğümde de ağladığımda da ve mutlu olduğum da her zaman iki tekerle kendimi buldum ve rahatladım. Şimdi kızım 7 yaşında ve bana baktığında ‘Benim Annem Çok Özgür” diyor. Ne yaşarsan yaşa hayat seni nereye getirirse getirsin hayalini gerçekleştir asla pes etme kimsenin hayalini elinden almasına izin verme sen kadınsın unutma.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.