Motosiklet Habercileri

BABA-KIZ… ERKİN VE ASYA ASYA KITASINI GEZİYOR… MOTOSİKLETTEN KARAVANA

BABA-KIZ… ERKİN VE ASYA ASYA KITASINI GEZİYOR… MOTOSİKLETTEN KARAVANA
29 Temmuz 2023 - 0:41

Motosikletten karavana terfi etti

Motosiklet cmiasının yakından tanıdığı Erkin Yeşil, yerleşik yaşama geçişi reddettikten sonra başladığı karavan hayatını kıtalararası seyahatle taçlandırıyor. Elektrik mühendisi Erkin Yeşil 13 yaşındaki kızı Asya’yı da alarak önce Asya kıtasının derinliklerinden kaybolmak ardından farklı kıtalara gitmek için yola çıktı. Muğla Dalaman’da yaşadığı köyden karavanla hareket eden baba-kız 5 ülke geçtikten sonra ulaştıkları Moğolistan’da farklı kültürleri tanıyor. Erkin Yeşil, “Kızım Asya, şoförlük dışında her konuda yardımcım. Rotayı belirliyor, nerede konaklayacağımızı planlıyor. Aylar önce Rusça çalışmaya başladığı için büyük faydası oluyor. Sorumluluk alması beni mutlu ediyor” dedi.

 

Motosikletle çıktığı Türkiye turunu tamamladıktan sonra Avrupa kıtasında pek çok ülkeyi keşfeden Erkin Yeşil, koronavirüs döneminde karavan hayatını tercih eden isimlerdendi. 10 yıldır hayalini kurduğu dünye seyahati için karavanın en iyi çözüm olacağını düşünenen Erkin Yeşil yolculuğunun ilk etabını 13 yaşındaki kızı Asya ile sürdürüyor. Uçsuz bucaksız çölleriyle Orta Asya’nın gizemli ülkesi Moğolistan’da sorularımızı yanıtlayan Erkin Yeşil, kesintisiz bir dünya turu yapmaktansa imkanlar dahilinde sindire sindire gezdiğini belirtti.

BABA-KIZ… ERKİN VE ASYA ASYA KITASINI GEZİYOR… MOTOSİKLETTEN KARAVANA

 

5 views
29 Temmuz 2023 – 0:35

Sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?

Merhaba Erkin YEŞİL ben. 1977 İstanbul doğumluyum elektrik mühendisiyim. 40 yaşıma kadar hem gezdim hem çalıştım kırkımdan sonra ise tam zamanlı çalışıyorum tam zamanlı  geziyorum artık. Muğla Dalaman’da bir köyde yaşıyorum. Sakin bir hayatım var doğa içinde zaten yolda olduğumda da hep doğa da olan yerleri seçiyorum. Şuan da da moğalistan yolundayım kızımla beraber. Kızım 13 yaşında 7. Sınıfı bitirdi 8. Sınıfa geçecek bu sene sınava hazırlanacak sınava hazırlanmadan önce de yazın böyle güzel onunla bir yolculuk yapayım istedim.
Asya 13  yaşında fakat çok olgun bir çocuk. Bana her konuda yardımcı oluyor. Nerdeyse şoförlük dışında her şeyi o üstlenmiş durumda. Rota konusunda kalacağımız yerler konusunda göreceğimiz yerler konusunda yemek yapma konusunda dil konusun da ki aylar öncesinden Rusça çalışmaya başladı bayağı bir çözdü zaten. Teknoloji konusunda inanılmaz bana yardımcı bir yandan da aslında sorumluluk alıyor.  Öyle de olmasını istiyordum.  Dolayısıyla da çok şey öğrendi öğrenmeye de devam ediyor. Bana da öğretiyor çok iyi bir yol arkadaşı çok da uyumluyuz gerçekten aynı şeylerden keyif alıyoruz zaten çok da güzel gidiyor her şey umarım bu yolculukların devamı da gelecektir zaten.

Türkiye’yi haritadan boydan boya dolaştın. Bundan önce hangi seyahatleri yaptın?

Dünya seyahati aslında on yıldır devam ediyor kesintisiz bir dünya turu yapmaktansa imkanlar dahilinde diyelim sürekli parça parça tamamlıyorum bunu ama hızlandırılmış yapmıyorum yani örneğin İki üç ayım olduğunda bu iki üç aya çok ülke sıkıştırmaktansa o iki üç ay içerisinde olabildiğince sindire sindire gezmeyi istiyorum. Asya bölgesini çok seviyorum bazı ülkelere defalarca gidiyorum. Şu andaki rotamız Gürcistan Rusya Moğolistan oradan tekrar Rusya’ya geri döneceğim sempetarsburk üzerinden Finlandiya İşveç Norveç oradan Danimarka Hollanda Fransa üzerinden Türkiye’ye doğru bir dönüş yapacağım. Kızım iki ay boyunca benimle beraber kursu başlayacak dolayısıyla dönmesi gerekecek. Benim ne kadar süreceğim konusunda tam bir net bilgim yok.

Seyahatlerinden ne öğrendin? Dünya malına değer vermemek, minimal yaşam, motosiklet kültürü, dost biriktirmek….

Yola çıkma olayım aslında bir anda olmadı hani hayatım boyunca beyaz yakalı olmadım zaten. Üniversite yıllarımdan beri hem çalışıp hem geziyordum. Dolayısıyla hani ani bir karar oldu da ben artık her şeyi bırakayım bir dünya turuna çıkayım gezim değil hani gezmek hayatımın her zaman için bir parçasıydı. Kırkıma kadar hem çok yoğun çalışıp hem gezdim. Kırkımdan sonra artık tamamen böyle yolculuklarıma odaklanmak istiyordum onu da hayata geçirdim.  Daha yirmili yaşlarda karar vermiştim buna en geç kırkına kadar çalışıp sonra tam zamanlı doğa da yolda olurum diye onu da uyguluyorum aslında planlı gitti her şey çünkü daha Üniversite yıllarından beri böyle bir şey istiyordum.  Demek ki o zamanlar daha içimden gelen bir şeymiş. Ama bir sürü tabi ki bana ilham olan gezginler oldu. Yazılar odu kitaplar oldu dergiler oldu. Mesela ben üniversite yıllarındayken atlas dergisi benim çıkacağım yolculuklarda bana çok büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Bir sürü motosikletli gezgin arkadaşımız var benden önce başlayan onlar çok büyük ilham kaynağı olmuştur ama insanın içinde olması lazım ve çok istemesi lazım.

Hedef kitlenize, takipçilerinize ve ilham olmayı düşündüğünüz insanlara neler söylersiniz?

Takipçilerime şunu söylemek istiyorum bahanelere sığınmamak gerekiyor hayatta dışarıdan gözüktüğü kadar olmuyor bu işler farkındayım bende böyle dışarıdan gözüktüğü kadar ferah bir hayatım yok aslında çok mütevazi yaşıyorum bu yolculukları yapabilmek için ama çok istemek gerekiyor eğer çok isterseniz yani hiçbir bahaneye sığınmadan kafanızdakileri yapabilirsiniz. İstemek bir yere kadar ancak hani. İsterseniz bunu gerçekleştirebileceğiniz anlamına gelmiyor isterseniz sadece acaba olabilir mi kısmına kadar getirebiliyorsunuz ama çok isterseniz bir sürü şeyden fedakârlık yapıp mutlaka onu gerçekleştirirsiniz.  O yüzden küçük bir kızla 13 yaşında bir kız çocuğuyla beraber sert bir yolculuğu yapmak hani gittiğimiz çoğu yerlerde bir de gerçekten sert de yolculuklar yapıyoruz. Ana yollardan gidip çok lüks otellerde kalmıyoruz. Doğa içerisinde geçiriyoruz hep vaktimizi arada tabi otelleler de de kalıyoruz ama yani bence bir sürü insan için bu demek ki eski bir arabayla 13 yaşında bir kız çocuğuyla baba kız beraber yapılabiliyor olması demek.

Desteğiniz var mı? Destekçileriniz…

Aslında tabi çok bilinen bir YouTube kanalım var. O yüzden bir sürü destekçi bulabiliyorum.  Bu arabayı yani Suzuki jeep campirvane çevirinceye kadar bir sürü markadan malzeme desteğini aldım. Fakat bu yolculuğu baba kız yapacağımız için herhangi bir sponsorluk kabul etmedim teklif edenlerde oldu sağ olsunlar. Ama dediğim gibi reklam tahtasına çevirmek istemedim bunu baba kızın baş başa geçirebileceği yolculuk olsun diye istedim o yüzden bütün maddi sorumluluğu ben üstlendim. Çok da iyi yaptım bence. Böyle olduğu için çok daha rahat gezip tozabiliyoruz. Hem aslında tatil yapıyoruz ama bir yandan da notlar alıyorum yolda videolar çekiyorum özellikle Asya anlatıyor. Akşamları çok montaj yapmıyorum kızımla vakit geçirmek istiyorum çünkü biraz geriden geliyor videolar döndükten sonra belki tamamlayabileceğim ama bir sponsorla değil hani gerçekten bunu kendimiz için yapıyoruz bir plan proje yolculuğu değil hani baba kızın uzun zamandır hayalinin kurduğu bir yolculuk aslında.
Yolculuk yapmayı tek başına ben düşünmüyorum dediğim gibi bu hayatın bir parçasıysa eğer aynı yemek yemek gibi uyumak gibi seyahat etmek benim için temel bir ihtiyaç aslında. Çok bir anlamda yüklemiyorum. Hayatımın vazgeçilmezi durumunda yolda olmak doğa da olmak o yüzden de bir süre sonra da sıradanlaşıyor diyebilirim. Sıradanlaşmaması içinde farklı farklı coğrafyaları hayal ediyorum gitmediğim bir sürü yer var hala oralara gidiyorum nasıl yarın yiyeceğini insan yemeyi düşünürse bende yarın nereye gitsem diye düşünüyorum hani aslında seyahat bir hastalık hani çok güzel bir hastalık tedavisi de  olmayan bir hastalık hiç vazgeçmedim yirmi yıldır bende umarımda yirmi yıl daha gezerim.
Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.