Motosiklet Habercileri

İKİ TEKER DÖRT TEKERE FARK ATACAK

İKİ TEKER DÖRT TEKERE FARK ATACAK
08 Ocak 2024 - 22:24

Motobike 2024 20-23 Mart arasında

Trafikteki her yüz araçtan 17’sini motosikletler oluştururken, iki tekere olan ihtiyaç ve ilgi her geçen gün artıyor. Elektrikli motosikletlerin ulaşılabilir rakamlarda olması, B sınıfı ehliyet ile kullanılabilmesi (4kw ya kadar olanlar) ve yakıt giderlerinin aşırı yükselişi iki teker satışlarının 2024 yılında zirve yapacağına işaret ediyor. Öte yandan motosiklet tutkunlarının ilgiyle beklediği ülkemizin tek motosiklet fuarı Motobike 2024, 20-23 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

2023 YILINDA ÖNE GEÇTİ 2024 YILINDA FARK ATACAK

Motosiklet kullanımı ve ihtiyacı her geçen gün artarken 2023 sürprizlerle dolu bir yıl olmuştu. İlk kez iki tekerli araç satışı otomobil satışlarını geçti. 2023 yılında motosiklet satışlarının 950 bin adet ile kapanacağı tahmin edilmekle birlikte 2024’ün de motosikletin galibiyetiyle sonuçlanacağı öngörülüyor. Bunun en büyük sebebi elektrikli araç yelpazesinin ve fiyat aralığının genişliği, otomobil fiyatlarının aşırı yüksekliği ve yakıt giderlerinin normalin üzerinde sürekli zamlanması.

 

OTOMOBİL FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ VE ARALIKSIZ YAKIT ZAMMI

Motosiklet üreticileri 2024 yılında 1 milyondan fazla motosiklet satışının yapılacağını öngörüyor. Otomobil pazarında ise yüzde 20’den fazla daralma bekleniyor. 125 cc motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılmasını sağlayan yasanın onaylanmasıyla ise otomobil ile motosiklet arasındaki makasın açılacağı düşünülüyor.

24 MART PAZAR GÜNÜ FUAR OLMAYACAK

Motosiklet pazarındaki büyümeye paralel olarak düzenlenen Türkiye’nin tek motosiklet fuarının bu yıl mart ayında yapılacağı öğrenildi. MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği) ile MOTODER (Motosiklet Sanayicileri Derneği) tarafından, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB’in destekleriyle gerçekleşen Motobike Istanbul, 20-23 Mart tarihlerinde yapılacak. Fuar İstanbul Fuar Merkezi’nin yenilenmiş 5-6 ve 7. salonlarında organize edilecek. Markaların yeni modellerinin sunduğu fuarda ayrıca açık alanlarda çeşitli etkinlikler de yapılacak. Fuar bu yıla özgü 24 Mart Pazar günü yapılmayacak.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.