Motosiklet Habercileri

MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO

MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
19 Mart 2024 - 23:51

Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Motobike İstanbul 2024’te, zengin ve seçkin ürün gamını motosiklet severlerin beğenisine sunacak. Moto Guzzi standının yıldızı, Türkiye’de ilk kez görücüye çıkacak olan Stelvio olurken, markanın diğer modellerinden V100 Mandello ve Mandello S, V7 Special, V7 Stone Corsa, V85 Guardia di Onore, V85 TT ve V9 Bobber Special Edition modelleri de katılımcıların beğenisine sunulacak. Fiyatı fuarda açıklanacak olan Stelvio, ismini her motosikletçi için vazgeçilmez bir lokasyon olan, 48 efsanevi keskin virajla iki vadiyi birbirine bağlayan, Alpler’deki ünlü dağ geçidinden alıyor.

 

Dünyanın önde gelen premium motosiklet üreticilerinden Moto Guzzi, 20-23 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Motobike İstanbul’da en son yeniliklerini sergilemeye hazırlanıyor. Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Moto Guzzi, fuarda V100 Mandello ve Mandello S, V7 Special, V7 Stone Corsa, V85 Guardia di Onore, V85 TT ve V9 Bobber Special Edition modellerini motosiklet severlerin beğenisine sunacak. Marka, yeni motosikleti Stelvio’yu ise Türkiye’de ilk kez görücüye çıkaracak. Adventure touring sınıfındaki yeni Moto Guzzi Stelvio’nun fiyatı da ilk kez fuarda açıklanacak.

All Rights Reserved

İsmini Alpler’deki ünlü geçitten alıyor!

 

2021’de 100’üncü yaşını kutlayan İtalyan motosiklet üreticisi, 2022 yılında çığır açan bir teknik atılıma imzasını atarak, tamamen sıfırdan düşünülüp tasarlanan yenilikçi motosikleti V100 Mandello’yu pazara sunmuştu. Yeni, sıvı soğutmalı 90° enlemesine yerleşimli V-ikiz motora sahip olan bu motosiklet, yepyeni teknolojilerle donatılmıştı.

Bu modern teknik temelden yola çıkan marka, şimdi de atılımını yeni Stelvio ile sürdürüyor. Stelvio ismi, motosikletçiler tarafından büyük saygı duyulan ve el üstünde tutulan, muazzam üne sahip bir isim. Adını, her motosikletçi için vazgeçilmez bir lokasyon olan, 48 efsanevi keskin virajla iki vadiyi birbirine bağlayan, Alpler’deki ünlü dağ geçidinden alan Stelvio, bu nedenle tecrübeli motosikletçiler için nihai varış noktasını temsil ediyor. Kullanıcıları için sürüş keyfinin zirvesine çıkma fırsatı sunan Stelvio, geleceğin kapılarını aralayan son teknolojiyle Moto Guzzi’nin kendine has olan karakterini birleştiriyor. Eşsiz performans özelliklerine sahip olan Stelvio, ayırt edici bir sese sahip güçlü bir motoru üzerinde barındırıyor.

 

Vites geçişleri artık daha hızlı!

 

Sıvı soğutmalı, üstten çift eksantrikli silindir başına 4 valfli Stelvio’nun kalbindeki 90 derece enine yerleşimli bir V tipi ikiz motor, 1042 cc hacme ve 96 X 72 mm’lik iç çap-strok değerlerine sahip. Euro 5+ emisyon standardına uygun olan motor, 8.700 dev/dk’da 115 HP gücü ve 6.750 dev/dk’da 105 NM torku ile sportif sürüş deneyimini garanti ediyor. Maksimum torkun yüzde 82’sinin 3.500 dev/dk gibi erken bir devirde üretilmesi akıcılığı artırırken sportif sürüşlerin etkisini de yükseltiyor. Ayrıca modern tasarım, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi (5,1 l/100 km) ve 6.000 km’de bir servis ihtiyacı gibi avantajlar sağlıyor. Motosiklette kullanılan 6 ileri şanzıman yeniden tasarlanarak, daha da yumuşak ve kusursuz vites geçişleri sağlanıyor. Hızlı vites değiştirme (aksesuar olarak mevcuttur) performansı, yeni elektronik çalıştırma stratejileri sayesinde iyileştirildi. Zengin bir donanım listesiyle satışa sunulacak olan Moto Guzzi Stelvio; gezi, yağmur, yol, sportif ve off-road sürüşü olmak üzere 5 farklı sürüş moduyla her yol ve hava koşuluna uygun olarak geliştirildi. Stelvio’da her ikisi de mat olmak üzere iki renk çeşidi bulunuyor: Yakıt deposunun ön kısmında ve yan panellerde koyu sarı renk tonuna sahip Giallo Savana ve siyah/gri kombinasyonunun hâkim olduğu, yakıt deposunda ve yan panellerde ise bazı sarı renk vurgularının bulunduğu, daha zarif bir alternatif olan Nero Vulcano renkleri Moto Guzzi Stelvio ile motosiklet tutkunlarına sunuluyor.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.