Motosiklet Habercileri

Yusuf’un ölümüne isyan ettiler

Yusuf’un ölümüne isyan ettiler
17 Eylül 2018 - 22:57

Motosikletliler her gün İstanbul trafiğinde diğer sürücüler yüzünden onlarca tehlike atlatıyor. İki teker sevdalısı Yusuf Durup’un 1 Ağustos 2018 tarihinde şerit ihlali yapan bir otomobil tarafından öldürülmesi motosiklet tutkunlarını isyan ettirdi.

Türkiye Motosiklet Platformu’nun çağrısıyla toplanan yüzlerce motosikletli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sürdü. Sürüşe Motobahriye üyeleri de katıldı. Sürüşte hem Yusuf Durup anıldı, hem de diğer araç sürücülerine “Motosikletleri fark edin” mesajı verildi.

Yusuf Durup’un ölümüne neden olan otomobil sürücüsü, kazanın hemen ardından serbest bırakılmıştı. Yusuf’u öldüren kaza, İstanbul’da her gün adeta can pazarında süren motosikletçiler için bardağı taşıran son damla oldu. TMP’nin çağrısıyla toplanan motosikletçiler, Maçka Küçük Çiftlik Parkı önünden yola çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde sürdü.

“Cep telefonu yerine yola bakın”

15 Temmuz Şehitler Anıtı Önü’nde açıklama yapan Türkiye Motosiklet Platformu Başkan Yardımcısı Hakan Şener, “Araç sürücülerinin cep telefonları yerine yola, yan aynalara, çevrelerine dikkat etmelerini istiyoruz. 1 Ağustos 2018, günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu Yakası çıkışındaki Beylerbeyi yol ayrımında Yusuf Durup kardeşimiz işte böyle dikkatsiz bir sürücünün kurbanı olmuştur” dedi. Motosikletçiler kazanın olduğu yere karanfil bıraktı.

Motobahriye de sürüşteydi

Protesto sürüşüne Motobahriye Kulübü üyeleri de katıldı. Motobahriye Başkan Yardımcısı Cumhur Bolat, “Trafikte motosikletlerin fark edilmesini istiyoruz. Diğer araç sürücüleri yollarda sanki motosikletler yok gibi hareket ediyorlar. Cep telefonu kullanan sürücüler ise tam bir kabus. Trafikte karşılıklı saygı istiyoruz” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.