Motosiklet Habercileri

Motorcular çocuk tacizlerine karşı toplandı

Motorcular çocuk tacizlerine karşı toplandı
29 Nisan 2019 - 16:05

300’den fazla motosiklet sürücüsünün katıldığı açıklamada, çocuk ve kadın istismarına karşı gereken yasaların çıkarılması, verilecek cezaların caydırıcı olması ve gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan platform üyesi yüzlerce motosikletli, Atatürk anıtı önünde Türk bayrağı açarken, ‘Çocuklara dokunma’, ‘Bir çocuğun çıkaramadığı ses biziz’ , ‘Çocuk istismarına hayır’ ve ‘Biz susarsak failler aklanır’ yazılı dövizler taşıdılar.

Türkiye Motosiklet Platformu adına yapılan basın açıklamasında, “Bizler, günümüzde çok yaşanmaya başlanan, içimizi sızlatan istismar ve taciz olaylarında farkındalık yaratmak ve istismara uğrayan bir yavrumuzun nezdinde tepkimizi göstermek amacıyla buraya gelen motosiklet kullanıcılarıyız. Tek isteğimiz, bu ve bunun gibi mağdur olan kardeşlerimizin, çocuklarımızın, kızlarımızın yanında olmak, onlara güç vermek, motosikletçilerin, kendilerinin yanlarında olduğunu hissettirmek ve bir daha böyle olaylar yaşanmaması için toplumu bilinçlendirmektir. Devletimizden talebimiz ise bu şerefsizlerin en ağır cezalara çarptırılması yönünde kanunlarda düzenleme yapmalarıdır. Küçükçekmece’de cinsel istismara uğrayan bu yavrunun hayatını kim geri verebilecektir? Geçirdiği travmayı kim ortadan kaldırabilecektir? İnsanlara tekrar nasıl güvenle bakabilecektir? Failin kısa sürede yakalanması içimizi ferahlatmaya yetmemektedir.” denildi.

Küçükçekmece’de yaşanan 5 yaşındaki kız çocuğunun tacizini hatırlatan platform başkanı Zafer Özsoy, “ Biz, faillerin yakalanmasını değil olay olmadan önce teşebbüse yeltenenin emsallerinin başına geleni görüp geri adım atmasını istiyoruz. Bu şerefsizlerde bu korkuyu yaratacak kanun değişikliklerini, onları düşünmeye bile pişman edecek cezaları istiyoruz. Bu sapık zihniyete dur demezsek, eninde sonunda bizlerin de, çevremizin de zarar göreceği kesindir. Tacize ve istismara en ağır cezayı istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından motosikletlerine binen grup, daha sonra dağıldı.

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.