Motosiklet Habercileri

Toprak Razgatlıoğlu Podyumda

2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Aragon’da düzenlenen ikinci yarışında temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu yarışı üçüncü sırada bitirerek podyuma çıktı.

Toprak Razgatlıoğlu Podyumda
10 Nisan 2022 - 17:31

2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Aragon’da düzenlenen ikinci yarışında damalı bayrağı ilk geçen isim Alvaro Bautista kazandı. Superbike’ın son şampiyonu temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ise yarışı üçüncü sırada bitirerek podyuma çıktı.

Fotoğrafın alındığı yer: tr.motorsport.com

Aragon’da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonasının ikinci yarışına oldukça iyi bir hafta sonu geçiren Ducati pilotu Alvaro Bautitsta ilk sıradan başladı. Yanında geçtiğimiz sezonun ikincisi Jonathan Rea varken, ikilinin arkasından ise Toprak Razgatlıoğlu start aldı.

Yarış Başlangıcı

Startta Kawasaki sürücüsü Jonathan Rea iyi bir kalkışla ilk sıradaki rakibi Bautista’yı geçerek liderliği ele geçirdi. İlk turlar sonunda ikili arasında oldukça çekişmeli bir liderlik savaşı gerçekleşti. Bautista, birkaç kez liderliği tekrardan eline alsa da Rea yerini korudu.

Bu sırada Rinaldi ve Toprak arasındaki çekişmenin galibi Rinaldi oldu ve Toprak’ı geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti.

Bitişe 16 tur kala Ducati pilotu Bautista, Jonathan Rea’ya kaybettiği liderliği geri alarak yarışa tekrardan liderlik etti. İkili arasındaki çekişmeden fırsat yakalamak isteyen Rinaldi, Rea’ya ilk viraja gelirken güzel bir atak yaptı. İki isimde ilk viraja geç frenajla girerek dışarıya doğru çıktılar. Temsilcimiz Toprak ise avantaj elde ederek tekrardan üçüncü sırayı elde etti.

Fotoğrafın alındığı yer: tr.motorsport.com

İlerleyen turlarda Rea ile Toprak arasındaki üçüncülük çekişmesinde Rea galip geldi üçüncülüğe yükseldi.

Ön tarafta Bautista arkadaki olayların da etkisiyle aradaki farkı her geçen tur daha da arttırdı. Son 8 tura gelirken Kawasaki pilotu Rea, ikinci sıradaki Rinaldi’ye atak yaparak ikinciliği elde etti.

Son turlara gelindiğinde ay-yıldızlı motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, tempo kaybeden Rinaldi’ye üçüncülük için bir tur boyunca baskı yaptı. Temsilcimiz, bitime üç tur kala Ducati pilotu Rinaldi’yi geçerek tekrardan üçüncülüğe yükseldi.

Son üç turdaki sıralama Bautista, Rea ve Toprak şeklinde oluştu.

Kalan turlarda sıralamada herhangi bir değişiklik olmadı ve Ducati pilotu Bautista damalı bayrağı ilk sırada geçerek hafta sonunun son yarışında galibiyeti kazanan isim oldu.

Alınan sonuçlarla birlikte Bautista, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki puanını 57’ye yükselterek genel klasmanda liderliğe yükseldi. İyi bir yarış geçiren Rea ise kazanan isim Bautista’nın gerisinde podyumun ikinci basamağında yer aldı.

Temsilcimiz ve son şampiyon Toprak Razgatlıoğlu ise üçüncü sıradan başladığı yarışta damalı bayrağı üçüncü sırada geçerek podyum yaptı.

Toprak, Aragon’dan aldığı puanlarla birlikte genel klasmandaki puanını 39 yaptı ve şampiyona lideri Bautista’nın 18 puan gerisinde takibini sürdürdü.

Podyumun Gerisinde Kalan İsimler

Ducati pilotu Rinaldi, bir ara ikinciliğe kadar yükseldiği yarışı 4. sırada bitirerek podyumun dışında kaldı. Kawasaki pilotu Alex Lowes beşinci, Axel Bassani altıncı olurken, BMW sürücüsü Loris Baz yedinci sırada yer aldı. Sekizinci Xavi Vierge olurken, Iker Lecuona 9, Garrett Gerloff ise yarışı onuncu sırada tamamladı.

Yarış dışı kalna tek isim ise BMW sürücüsü Scott Redding oldu.

2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nda bir sonraki yarış 23-24 Nisan tarihlerinde Assen’de gerçekleştirilecek.

Yarış Sonucu

Fotoğrafın alındığı yer: tr.motorsport.com

Haber: Muhammet Arif Güreli

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.