Motosiklet Habercileri

Razgatlıoğlu’ndan Çifte Kupa

Milli sporcularımız Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Bahattin Sofuoğlu ve Deniz Öncü Portekiz ve Çekya’da yapılan Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil ettiler.

Razgatlıoğlu’ndan Çifte Kupa
13 Ağustos 2020 - 12:57

Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz’in Algarve Pisti’nde (4.592 m) yapılan üç yarışın ikisinde ödül kürsüsüne çıkmayı başardı.

PATA Yamaha takımının başarılı pilotu, 8 Ağustos Cumartesi ikinci cepten kalktığı ilk yarışı 2. sırada tamamladı. Dünya Superbike Şampiyonası’nın genel klasmanına puan veren SuperPole yarışında da Razgatlıoğlu ikinci sıranın sahibi oldu.

Hafta sonunun son yarışında Razgatlıoğlu, 5. virajda kaza yaparak 14. sıraya kadar düşmesine rağmen mücadeleyi bırakmadı. Rakiplerini tek tek geçen genç sporcumuz, 8. sırayı alarak hanesine 8 puan yazdırdı. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Portekiz’de yapılan yarışlarda genç sporcularımıza destek verdi.

Portekiz’de galibiyeti hedeflediğini belirten Razgatlıoğlu, “Pazar günü hem iyi hem kötüydü! İkincilik, podyum ve önemli noktalar ile iyi başladık. Yarış 2’de nispeten iyi başladım. Ancak ön lastikle ilgili bazı sorunlar yaşadım. Çok kayıyordum. Maalesef 5. virajda yavaş bir kaza geçirdim ama neyse ki motosiklete zarar vermedim ve yarışa tekrar dönebildim. Sonunda sekizinci sıraya geri dönmeyi ve şampiyonluk için değerli puanlar almayı başardım. Ancak hayal kırıklığına uğradım. Çünkü normalde podyumda bitirmek için savaşabilirdim. Şimdi bir sonraki yarış için Aragon’a gidiyoruz ve orada şampiyonluk için iyi bir konum elde etmeye çalışacağız. Önümüzdeki hafta aynı pistte yapılacak test, lastikler üzerinde çalışmak ve yarış için iyi bir hazırlık için çok önemli olacak.” dedi.

Dünya Süperbike Şampiyonası Puan Durumu

1.Jonathan Rea-İngiltere (Kawasaki) 136 Puan

2.Scott Redding-İngiltere (Ducati) 132

3.Toprak Razgatlıoğlu-Türkiye (Yamaha) 103

4.Alex Lowes-İngiltere (Kawasaki) 91

5.Michael Van Der Mark-Hollanda (Yamaha) 82

SOFUOĞLU GENEL KLASMANDA İKİNCİ SIRADA

Dünya Supersport 300 Şampiyonası’nda Bahattin Sofuoğlu, Portekiz’de yapılan her iki yarışta 5. oldu. Şampiyonanın ikinci ayağı Algarve Pisti’nde yapılırken Cumartesi ve Pazar günkü yarışlar yaşanan kazalardan dolayı kırmızı bayraklarla durduruldu. Biblion Motoxracing Yamaha takımıyla ülkemizi temsil eden genç sporcumuz her iki yarışa da 15. sıradan start almasına rağmen 5. sırayı elde ederek genel klasmanda 2. sırada yer aldı.

Dünya Süpersport300 Şampiyonası Puan Durumu

1.) Scott Deroue-Hollanda (Kawasaki) 67 Puan

2.Bahattin Sofuoğlu-Türkiye (Yamaha) 57

3.Unai Orradre-İspanya (Yamaha) 55

4.Ana Carrasco-İspanya (Kawasaki) 54

5.Tom Booth Amos-İngiltere (Kawasaki) 52

 

CAN ÖNCÜ’DEN ALKIŞLANACAK PERFORMANS

Dünya Supersport Şampiyonası’nda tecrübe kazanmaya çalışan milli sporcumuz Can Öncü, sezonun üçüncü ayak yarışında 10. oldu. Algarve Pisti’ne çıkan Turkish KNN Team pilotu, 17. cepten start aldığı yarışta 7 sıra birden yükseldi. Genç sporcumuz, 17 tur sonunda damalı bayraktan 10. sırada geçmesini bildi.

Öte yandan Portekiz ayağının ilk mücadelesinde iyi bir performans gösteren 17 yaşındaki sporcumuz düşerek yarışı tamamlayamadı.

Dünya Süpersport Şampiyonası Puan Durumu

1.Andrea Locatelli-İtalya (Yamaha) 125 Puan

2.Jules Cluzel-Fransa (Yamaha) 90

3.Lucas Mahias-Fransa (Kawasaki) 62

4.Corentin Perolari-Fransa (Yamaha) 57

11.Can Öncü-Türkiye (Kawasaki) 24

 

ÇEKYA’DA DENİZ ÖNCÜ 15. OLDU

Dünya Moto3 Şampiyonası’nın dördüncü ayak yarışı 5.403 metre uzunluğa sahip Çekya’nın Brno pistinde yapıldı. Milli sporcumuz Deniz Öncü, 19. sıradan start aldığı mücadeleden 15.’likle ayrıldı. 31 sporcunun katıldığı yarışta bir ara 19. sıraya gerileyen 17 yaşındaki sporcumuz, 18 turluk yarışta damalı bayrağı 15. sırada gördü.

Red Bull KTM Tech 3 takımının genç pilotu hanesine yazdırdığı puanla 22. sıraya yükseldi.

Çekya yarışını değerlendiren Deniz Öncü, “Aslında bu hafta sonu benim için gerçekten zordu, çünkü her zaman çok mücadele ediyordum. En hızlı sürücülere göre 2,5 saniye daha yavaştım. Motosikleti kurmak ve odaklanmak kolay değildi. Yarışa iyi bir başladım ancak daha soznra zorlandım. Öne gidemedim. Konumumu kurtarmaya çalıştım. Sonunda 15. sırada bitirmeyi başardım. Çok şey öğrendim. Her yarış benim için yeni bir deneyim. Sırada Avusturya var ve ona odaklanıyoruz.” dedi.

Öte yandan Dünya Moto3 Şampiyonası’nın 5. ayak yarışı 16 Ağustos Pazar günü Avusturya’da yapılacak.

EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
HIZLI VE GÜVENİLİR KURYE HİZMETLERİ KALİTEYİ GETİRİYOR
Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.