Motosiklet Habercileri

Bana inanan babam için yarışacağım

Bana inanan babam için yarışacağım
20 Kasım 2021 - 12:36

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Motosiklet sporlarında Türkiye’nin en büyük umudu Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu olması için adeta kader yarışı için Endonezya’da piste çıkmadan önce duygusal paylaşımlarda bulundu. Motosiklet kazasında kaybettiği babası Arif Razgatlıoğlu’nun 4. Ölüm yıldönümünde birlikte son fotoğraflarından birini paylaşan milli motosikletçi, “Senin için elimden geleni yapacağım babam” notunu düştü. 52 kez Dünya Superbike Şampiyonası’nda toplam 52 kez ödül almasına rağmen ilk kez şampiyonluğa bu kadar yaklaşan Razgatlıoğlu, Endonezya Uluslararası Mandalika Pisti’nde yapacağı yarış öncesinde yerel halk ve köylülerle de buluşarak moral depoladığını söyledi.

Zorlu yarış öncesinde aklında babası var

Henüz 13 yaşındayken 600 cc kategorisinde motosiklet yarışlarına katılan Türkiye Motosiklet Federasyonu sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, ülkemizin gelecek vaat eden ilk isimlerinden biri. 9 aydır hazırlandığı Dünya Superbike Şampiyonası’nda 12 yarışı birinci tamamlayarak dünya şampiyonluğuna en yakın Türk motosiklet sporcusu olan Toprak Razgatlıoğlu toplamda 531 puan aldı. Genel klasmanda 531 puanla en yakın rakibi İspanyol Jonathan Rea’nın 30 puan önünde yer alan Razgatlıoğlu, Pazar günü koşulacak zorlu yarış öncesinde duygusal paylaşımlarda bulundu. 16 Kasım 2017 günü Antalya’da geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden babasının 4. ölüm yıldönümünde Endonezya’da zorlu yarışa hazırlanan Razgatlıoğlu, babasının acısını yaşadığını ve her zaman hatırladığını kanıtladı. Kardeşi Tümay ile babası Arif Razgatlıoğlu’nun yanındayken çekilen fotoğrafı paylaşan Toprak Razgatlıoğlu, “Bu hafta sonu senin için elimden geleni yapacağım inşallah babam” notunu düştü. Türkiye’yi dünya şampiyonu yapacak yarış öncesinde kaldığı otelin yakınlarındaki Endonezyalı çiftçilerle buluşan Razgatlıoğlu, çeltik tarlasından da fotoğraf paylaştı.

“Babam bana çok inandı”

12 ülkeden 27 yarışçının mücadele ettiği Dünya Superbike Şampiyonası’nda birinciliğini koruyan Razgatlıoğlu, Uluslararası Mandalika Pisti’nde antrenman sürüşlerini de tamamladı. Dünya Superbike Şampiyonası’nda toplam 52 kez ödül kürsüsüne çıkan genç motosikletçi, 1000 cc’lik Yamaha R1000 motosikletiyle mücadele edecek. Toprak Razgatlıoğlu, “Sona yaklaştık 30 puan önde son yarışa çıkacağım, inşallah istediğim gibi bir yarış olur ve birincilikle bitiririz, şampiyon oluruz, ülkemize şampiyon döneriz. Dünya Superbike tarihinde ilk defa bir Türk, dünya şampiyonu olacak, bunun mutluluğu gerçekten ‘anlatılmaz, yaşanır’ diyebiliriz. Benim için en önemli olan şey, bu şampiyonluğu babam için istiyorum. Çünkü çocukluğumdan beri benden çok, kendisi çok inandı benim dünya şampiyonu olacağıma. O, bugünleri göremedi, buralara kadar geldik çok efsane yarışlar yaptık. Bu yıl 13 tane birincilik aldık farklı ülkelerde, bunları görmesini çok isterdim. O yüzden ben de bu şampiyonluğu babam için almak istiyorum.” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.