Motosiklet Habercileri

Motosikletlilere Bayram Müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Avrasya Tüneli hakkında motosiklet severlere müjdeyi duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, Motobike İstanbul 2022 töreninde yaptığı açıklamayla, 1 Mayıs itibariyle Avrasya Tüneli’nin motosiklet trafiğine açılacağını duyurdu.

Motosikletlilere Bayram Müjdesi
21 Nisan 2022 - 13:51

Motobike İstanbul 2022 Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli’nin motosiklet trafiğine açılması konusunda beklenen açıklamayı yaptı. Bakan, yaptığı açıklamayla, 1 Mayıs Pazar günü itibariyle Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine de açılacağını söyledi.

Motorcu Dostu Bariyerleri korumaya devam ettiklerine de dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye Motosiklet Platformu ile bir araya geldik ve 190 noktaya Motorcu Dostu Bariyer yapılmasını belirledik” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Yerli ve milli teknolojilerin gelişmesini teşvik ediyoruz. Sayıları artan elektrikli araçların teknik alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz. Şehirlerde bisiklet ve scooter kullanımının yaygınlaştırılması için genel konsepti oluşturuyoruz.”

AVRASYA TÜNELİ MOTOSİKLET TRAFİĞİNE DE AÇILDI

Bakan, motostiklet severlere müjdeli haberi şu sözlerle duyurdu:

“Bugün trafiğe kayıtlı yaklaşık 24 milyon taşıt bulunuyor. Bunun yüzde 15’ini motosikletler oluşturuyor. Bu noktada bakanlık olarak kullanıcıların mal ve can güvenliği için çalışmaları yapıyoruz. Yollarımızın alt yapılarını değil üst yapılarını da inşa ediyoruz. Motosiklet kullanıcıları için bir müjde paylaşmak istiyorum. Kazlıçeşme-Göztepe arasında hizmet veren Avrasya Tünelinin ayrıcalıklarından bundan sonra motosiklet kullanıcıları da faydalanacak. Avrasya Tüneli’ni Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibariyle, motosiklet trafiğine açıyoruz” dedi.

Fotoğrafın alındığı yer: cthaber.com

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN BİR MÜJDE DE BİSİKLET SEVERLERE

Açıklamlarında son dönemdeki bisiklet ve elektrikli scooter kullanımının artışına ilişkinde konuşan Bakan Karaismailoğlu, yurdun dört bir yanına bisiklet yollarının yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca şunları ifade etti:

“Bu yolları daha da arttırmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bisiklet ve mikro hareketlilik araçlarının yollarını metro ve tren hatlarına entegre ediyoruz. Şehirlerin içerisinde araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına bu tür çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize de devam edeceğiz.” diyerek gelecek planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FOSİL YAKIT YERİNE ALTERNATİF ENERJİ

Taşıtların çevreye etkilerinin azaltıması yönünde planlar geliştirdiklerini de açıklayan Karaismailoğlu,

“Karayollarında fosil yakıt yerine alternatif enerji kullanımını azaltacağız. Bu projelerle biz gelişmekte olan değil gelişmiş ülkelerin öncüsü olmaya kararlıyız. Büyükşehirlerimizin caddelerinde ortalama hızları 50 km’nin altında mikro hareketlilik araçları oldukça arttı. 2003 yılında 1milyon olan motosiklet sayısının 4 milyona dayanması da motosiklet kullanımına talebin giderek arttığını göstermektedir.” dedi.

Fotoğrafın alındığı yer: cthaber.com

 

Haber: Muhammet Arif Güreli

İletişim: Twitter

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.