Motosiklet Habercileri

Motosikletliler Avrasya Tüneli’nden geçmek istiyor

Lodosun Etkilediği Motosikletliler “Her zaman duyarlı İ.E.T.T sürücüleri karşımıza çıkmıyor”

Motosikletliler Avrasya Tüneli’nden geçmek istiyor
04 Aralık 2021 - 11:17

İstanbul’da 3 gün boyunca etkili olan şiddetli lodos, karayollarında seyreden araçlar içinde en çok motosikletlileri zorlamıştı. Türkiye Motosiklet Platformu, en azından can kaybına yol açabilecek kötü hava koşullarında Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine açılmasını istedi. Türkiye Motosiklet Endüstrisi Derneği ise, Asya ve Avrupa kıtalarını bağlayan 5 km uzunluğundaki tünelden motosikletlilerin geçişi için 4 yıldır çabaladıklarını ama sonuç alamadıklarını belirtti.

“Motosiklet geçişi için resmi görüşmelerimiz sürüyor”

Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kendini gösteren lodos saatte 130 km hıza ulaşırken İstanbul’da can kayıplarına neden olmuştu. Trafikte aksamalara neden olurken okulların tatil edilmesini sağlayan lodos fırtınası nedeniyle karayollarından en büyük zorluğu motosiklet sürücüleri çekmişti. 15 Temmuz Köprüsü üzerinden geçmeye çalışan motosikletli kuryelerin şiddetli rüzgarla devrilmemesi için iki İ.E.T.T otobüs sürücüsünün yarattığı güvenlik koridoru hafızalara kazınırken, bazı motosikletliler üzerlerine uçan malzemelerle yaralanmıştı. Türkiye Motosiklet Endüstrisi Derneği, lodos fırtınasının Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücüleri için ne kadar önemli olduğunu kanıtladığını belirtti. Motosikletin İstanbul trafiğini azaltan en önemli etmenlerden biri olduğunu söyleyen MOTET Genel Sekreteri Remzi Öztürk, iki kıtayı birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin kendilerine açılması için 4 yıldır uğraştıklarını vurguladı. Öztürk, “Hiç anlayamadığımız şekilde 5 km uzunluğundaki Avrasya Tüneli motosiklet sürücülerinin kullanımına kapalı. Oysa gerekli güvenlik önlemleri alınırsa tünelden motosiklet geçişi sorun olmayacağı gibi, böylesi doğal afetlerde can güvenliğinin sağlanması için adeta zorunluluk. 2017 yılından beri Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanımına açılması için çabalıyoruz. En azından 250 CC üzerindeki motosikletlerin geçebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

“Avrasya Tüneli güvenliğimiz için gerekli”

200’den fazla motosiklet kulübünden yaklaşık 10 bin motosiklet sürücüsünü bünyesinde barındıran Türkiye Motosiklet Platformu, lodos fırtınası gibi zorlu hava koşullarında Avrasya Tüneli’nin kendilerine açılmasını istedi. Türkiye Motosiklet Platformu, motosiklet sürücülerinin dış etkenlerden ve doğal afetlerden en kolay etkilenen araç sürücüleri olduğunun altını çizerken Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin kısa süreli de olsa açılmasının güvenliklerini sağlayacağını belirtti. TMP Genel Sekreteri Hakan Şener, “Alın teri kaskının yanından süzülen motokuryeler, evlere servis yapan motosikletçiler ve günlük ulaşım aracı olarak motosikleti tercih edenler olarak hepimiz bu lodos fırtınasında çok zorlandık. Motosiklet üzerinde duramayacağımız kadar şiddetli rüzgar can tehlikesi yarattı. Özellikle her türlü hava koşulunda çalışmak zorunda olan motokuryeler büyük tehlikeler atlattı. Otobüs sürücülerinin müthiş duyarlılığı bizleri memnun ederken ne kadar tehlikeli yolculuk yaptığımızı kanıtladı. İki kıtayı birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine neden kapalı olduğunu anlayamıyoruz. Trafik yükünü hafifleten bizler en azından böylesi afet durumlarında Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanıcılarının güvenliği için açılmasını istiyoruz.” dedi. Şener, böylesine etkili doğa olayları sırasında eve paket servis ve kuryeler üzerinde oluşan baskının arttığını belirtirken sipariş ve isteklerin motokuryelerin güvenliği düşünülerek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.