Motosiklet Habercileri

Motosikletli Seyyah Erkin Yeşil “Ruhuna özgürlük istiyorsan doğaya sür” 

Motosiklet kültürünün olmazsa olmazıdır doğaya çıkmak. İnsanın içinde gizli kalan keşfetme duygusunun doğurduğu seyahatler yerkürenin tüm renklerini görme fırsatı da sunuyor. Yakında çıkmayı planladığı dünya seyahati için kendisini hazırlayan Erkin Yeşil, iki tekerle doğaya çıkmanın verdiği mutluluğu anlattı.  

Motosikletli Seyyah Erkin Yeşil “Ruhuna özgürlük istiyorsan doğaya sür” 
25 Şubat 2020 - 10:46

4 tekerlekli araçların aksine yolu bitirmek yerine yolu keşfetmek ve tadını çıkartmak amaçlı sürüş imkanı veren motosiklet, pek çok seyyahın tercih ettiği ulaşım aracı oldu. Türkiye’de motosikletli seyyah denilince ilk akla gelen Erkin Yeşil, doğada motosikletiyle olmanın kendisini yenilediğini söyledi. Motosiklet camiasının yakından tanıdığı Erkin Yeşil, Deneme Tahtası adlı markasıyla doğa ve güvenli sürüş bilincindeki motosikletlileri bir araya getirmeyi amaçladığını vurguluyor. 

Motosiklet farklı kültürler güzel insanlar getirir 

 

Yeşil, “ Motosiklet kullanmak insanın zihnine sakinlik, hayatına kolaylık, ruhuna özgürlük, yaşamına heyecan katar. Bir de motosikletinle uzun yolculuklara çıkmaya başlarsan yaşayacağın maceralar sana farklı kültürler, güzel insanlar ve sürprizler sunar.  Böylelikle öngörülü olmayı, az eşyayla yetinmeyidoğanın gücünü hissetmeyi, hoşgörülü olmayı ve karşılaşacağın problemleri pratik yollarla çözmeyi öğrenirsin” dedi. 

Çıkmayı planladığı dünya turu öncesinde vereceği tavsiyelerin kendisine hatırlatma olacağını belirten Yeşil, amatör seyyahlar için şunların altını çizdi. 

1) Gerçekçi bir plan yap 

Rota, süre, hava durumu, yol şartları, konaklama ve bütçe planlaması yaparken dersini iyi çalışmalısın.  Mutlaka A, B, C planların olsun. Plansız, hazırlıksız gezmek özgürlük değil gereksiz risk almaktır.  

2) Yol Arkadaşı 

Tek başına yola çıkmanın en büyük avantajı karar almak konusunda kolay hareket etme esnekliğidir. Yanında güvendiğin tecrübeli bir yol arkadaşının olması ise alacağın kararlar konusunda daha gerçekçi hareket etmeni sağlar, başına bir şey gelmesi durumunda sana yardımcı olur. Ama yola çıkmadan önce özellikle yolculuğun bütçesi ve konaklama tarzını yol arkadaşınla iyice konuşmalısın. 

3) Yanına alman gereken malzemelerin listesini yap 

Evraklar, kişisel malzemelerilaçlar, motosiklet malzemeleri ve yedek malzemeler, elektronik malzemeler, kamp malzemeleri. Bazen hiç tahmin etmediğin yerlerde kalmak zorunda kalabilirsin. Kamp planlamasan bile küçük bir uyku tulumu taşımak, hem konfor hem hijyen bakımından işe yarayacaktır. 

4) Motosikletini Hazırla 

Rotaya uygun bir motosiklet seçimi yapmalısın. Motosikletin bakımlarını eksiksiz yaptıktan sonra, yolun zorluk derecesine göre lastik tercihi de çok önemli. Yolun uzunluğu ve gidilecek bölgenin ıssızlığı göz önünde bulundurarak yakıt menziline göre yedek benzin bidonu, yağ değişimi aralıklarına göre yanında yağ taşıman gerekebilir. 

5) Yola Çıkmaya Kendini Hazırla 

Konsantrasyon, yola çıkmadan önce çok önemlidir.  Aynı şekilde yol süresince uykunu iyi almalı, yeterince beslenmeli ve sık sık su molası vermelisin. Günlük 500 km den fazla sürmemek, hava kararmadan gidilecek yere ulaşmak ertesi günkü sürüşün için de dinç kalmanı sağlar. 

6) Kıyafet Konusu 

Motosiklet kıyafetlerini (kask, ceket, pantolon, bot, eldiven) hava şartlarını göz önünde bulundurarak seçmelisinNefes alabilir kıyafetler seçmeli ve terlememek için kat kat giyinmeyi tercih etmeliyiz. Mümkün olduğu kadar görünür malzemeler seçmelisin.  

Deneyimli motosikletçi yeşil, Türkiye içinde en sevdiği motosiklet rotasının Erzincan Kemaliye ile Sivas Divriği arasında olduğunu belirtti. Dünyanın en zorlu yollarından birisi kabul edilen Taş Yolu’nun hikayesini yaşayarak öğrenmek gerektiğini vurgulayan Yeşil, “İki tarafındaki 400-500 metrelik sarp kayalık yamaçlar, ardından Karanlık Kanyon macera tutkunu motosikletçileri çok etkileyecektir” dedi.  

 

 

Youtube/denemetahtasi kanalında ve www.erkinyesil.com bloğunda bulabilirsiniz.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.