Motosiklet Habercileri

MOTOSİKLETİ KÜÇÜK HAYALLERİ BÜYÜK

Türkiye’nin etrafını tek başına dolaşan ender motosikletli kadın seyyahlardan Gülşah Merve Yüksel, bu kez küçük bir motosikletle 10 Avrupa ülkesini tek başına dolaştı. Vespa marka motosikletiyle 3 ayda yaklaşık 10 bin km yol yapan Yüksel; Yunanistan’dan başladığı iki teker seyahatini İtalya, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya’da sürdürürken her ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

MOTOSİKLETİ KÜÇÜK HAYALLERİ BÜYÜK
24 Ekim 2022 - 0:04

“Üstelik İngilizce bilmiyorum”

Türkiye’nin etrafını tek başına dolaşan ender motosikletli kadın seyyahlardan Gülşah Merve Yüksel, bu kez küçük bir motosikletle 10 Avrupa ülkesini tek başına dolaştı. Vespa marka motosikletiyle 3 ayda yaklaşık 10 bin km yol yapan Yüksel; Yunanistan’dan başladığı iki teker seyahatini İtalya, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya’da sürdürürken her ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Yüksel, ” Kısıtlı bütçem nedeniyle genellikle çadır kamp yaptım. Elimizdeki küçük bütçelerle kocaman hayaller kurabileceğimi, motosikletin gücünü yada yolun uzunluğunu düşünmeden çıkabiileceğimizi anladım. Üstelik İngilizce bilmiyorum. Hiçbir şeyi dert etmeden yola çıkmalı, yolda olmalı” dedi.

Motosikletiyle farklı maceralara yelken açmak ve farklı kültürleri tanımayı arzu eden özel eğitim öğretmeni Gülşah Merve Yüksel henüz 17 yaşındayken, 2014 yılında ehliyetini aldığı hafta tek başına İstanbul’dan Antalya’ya gitmişti. Akdeniz ve Ege kıyılarını gezdikten sonra 2015 yılında ikinci seyahati için tekrar motosikletine binen genç kız, İstanbul’dan başladığı seyahatinde Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerindeki hattı takip ederken 7 bin km boyunca tek başınaydı. Sonraki yıllarda Norveç ve Fas’a kadar giden Yüksel’in bu yaz yaptığı seyahatini farklı kılan çok küçük motor hacmine sahip bir motosikletiyle 10 ülke dolaşması oldu.

“Yaptığım anket seyahatimin yönünü belirledi”

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl boyunca motosikletiyle gezemediğini söyleyen Yüksel, elindeki kısıtlı bütçeyle İtalya’yı kadar gidip gelmeyi planlamıştı. Yüksel, “İtalya’yı sokak sokak gezmek istemiştim. 125 cc lik Vespa’m ile istediğim her yere gidebileceğimi söylüyordum. Bunu duyanlar beni yadırgıyordu hatta deli diyorlardı. Hiç hazırlanmadım. 5 tişört ve birkaç giysiden oluşan çanta yaptım. Birkaç kamp malzemesi ile yola çıktım. çevremde yaptığım anketle yön verdiğim seyahatime Yunanistan’a giderek başladım. Yunanistan’dan feribot ile İtalya’ya geçtim” dedi.

İtalya büyüleyici bir ülke

Vespa markasının doğduğu topraklarda 1,5 ay kaldığını belirten Yüksel, “Güneyden kuzeye doğru Amalfi kıyıları, Roma, Portofino ve İtalya Alp dağlarını gördüm. İtalya’nın büyüleyici bir ülke olduğunu gördüm. İtalya’nın ardından Balkan ülkerine yöneldim. Bu seyahatte 10 ülkede 10 bin kilometre yol yaptım. Sadece dönüş 1 ay sürdü. Tüm bunları 125 cc’lik küçük bir motosikletle yapmak bazen benide şaşırtıyor. Seyahatin cinsiyeti olmaz. Cesaret her Türk’te olan bir kavram. Büyük savaşlardan zorluklardan geçen bir toplum olarak çok güçlüyüz. İlk adımı attıktan sonra seyahat etmenin ve motosiklete binmenin kolay olduğunu görüyorsunuz. Büyük planlara büyük paralara ihtiyaç yok. Elimizdekilerin kıymetini bilmeli ve değer vererek ilerlemeliyiz.  Eğer bu seyahat için daha büyük bir motosiklet isteseydim belki 5 yıl beklemek zorunda kalacaktım.” dedi.

Enzo Ferrari beni çok etkiledi

Yüksel, 2016 yılında İstanbul’dan başladığı yolculuğu boyunca 23 ülkeyi gezerek tek başına yaptığı 18 bin km’nin ardından Norveç’in en kuzeyindeki Nordkapp’a gitmişti. 2017 yılında ise Afrika ülkesi Fas’ı tek başına gezen Yüksel,  bu seyahatinde de bütçesi kısıtlı olduğu için daha çok çadır kamp yaptığını ve İngilizce bilmemesine rağmen herkesle çok iyi anlaştığını belirtti. Yüksel, ” Zaten şehirden ve binalardan kaçıyordum ve doğa çok iyi geldi. Ferrari Müzesi’nde Enzo Ferrari’nin hikayesini öğrendim. Fiziksel engeli nedeniyle kabul edilmeyen ve Vespa ile dünya devi olan Enzo Ferrari’yi yolda tanıdım. kültürü ve geçmişi olan Vespa beni hiç üzmedi. Tiburon, Payporter, Motolastik, Kutupayısı, Turuncu Araç Takip, Riderdenim, Doğan Trend Otomotiv beni hep destekledi.” diye konuştu.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.