Motosiklet Habercileri

Motosiklet Tutkunlarının Eylem Haftasonu

Trafikte yok sayıldıkları için her gün ölüm tehlikesiyle yolculuk eden motosikletliler, Pazar gününü dertlerini anlatmakla geçirdi.

Motosiklet Tutkunlarının Eylem Haftasonu
16 Aralık 2019 - 11:37

Önce Suadiye’de toplanan motosikletliler bir TV kanalının karalama haberini protesto etti. Ardından Kadıköy’e giden motosikletliler, aldıkları tüm önlemlere rağmen hırsızların kolayca motosiklet çalmasını ve kolayca serbest kalmalarını protesto etti.

Katil Bariyer Sorunu Halledilmedi

 

Bilinçsiz otomobil sürücülerin oluşturduğu tehlikeyle her gün trafikte ölüm riski yaşayan motosiklet sürücüleri bir yandan da karalama kampanyalarıyla karşılaşıyor. Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri bu hafta sonu iki eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Trafikte yaşadıkları zorluklar ve herkesle eşit yol hakkı olmasına rağmen yok sayılmak gibi iki büyük sorunla boğuşan motosikletliler, katil bariyer denilen cinayet aletinin kaldırılması cephesinde büyük mücadele veriyor. Emniyet şeridini kullanan motosikletlilere yönelik TGRT kanalında çıkan karalama haberini protesto etmek zorunda kalan Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri Suadiye Oteli önünde basınla buluştu. TMP Başkanı Zafer Fatih Özsoy, “ Bizler gündemimizi fazlasıyla meşgul eden ve arkadaşlarımızı birer birer hayattan koparan katil bariyerle uğraşarak, en doğal hakkımız olan yollarda güvenle gitmeyi amaçlıyoruz. Fakat basın kuruluşları bizim sorunlarımızı görmezden geldiği gibi asılsız haberlerle tüm motosiklet camiasını karalayabiliyor. TGRT kanalı tepkimiz üzerine güvenlik şeridi haberini yaşadığımız sorunları gündeme getirerek giderdi. Fakat bu tür karalama haberlerine tepkimizi her zaman vermeye çalışacağımızı haykırmak istiyorum. Katil bariyer gibi çok ciddi ve ölümlere neden olan bir sorunumuzu yetkililere duyurmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Motosiklet hırsızlığının önüne geçilmeli”

Yine Türkiye Motosiklet Platformu çatısı altında toplanan motosikletliler Kadıköy Haldun Taner sahnesi önünde toplanarak motosiklet hırsızlığının arttığına dikkat çekti. Hırsızların çok kolay motosiklet çaldığını ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldığını belirten Sinem Soykan, “ Kilit, zincir, kapalı otopark, güvenlik görevlisi ya da alarm hiç fark etmiyor. Hırsızlar motosikletlilerimiz hoyratça çalıyor ve gidiyorlar. Daha çok yedek parça olarak kullandıklarını hatta sipariş üzerine hırsızlık yaptıklarını bile öğrendik. En önemlisi de çıkarıldıkları savcı tarafından hemen serbest bırakılıyorlar ve yeni hırsızlıklar yapıyorlar. Artık yeter, bizler alnımızın teriyle ve emeğimizle aldığımız ve çok sevdiğimiz motosikletlerimizin hoyratça çalınmasına tepki gösteriyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz ve motosiklet hırsızlığıyla özel ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.