Motosiklet Habercileri

Motosiklet Camiasının Sesi Şeytan İcadı 2 Geliyor

Daha Kendi Kendine Ayakta Duramayan Bebek Gibi Bir Araç. Şeytan Bunun Neresinde?

Türkiye Motosiklet Platformu kurucusu ve Türkiye’deki ilk motosiklet temalı filmin fikir babası ve senaristi Zafer Fatih Özsoy ile gerçekleştirdiğimiz röportajda motosiklet kullanmaya başlayanlar için aldığımız ufak tavsiyelerin yanında Şeytan İcadı 2 filmi hakkında da güzel haberler aldık.

Motosiklet Camiasının Sesi Şeytan İcadı 2 Geliyor
19 Ocak 2021 - 1:19

İki teker camiasında önemli projelere imza atmış isimsiniz.  Motosiklethabercileri.com ailesi olarak sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

Zafer Fatih Özsoy 43 yaşındayım. Evliyim ve bir çocuk babasıyım. Kendimi bildim bileli motosiklet kullanıyorum. 2013 yılında Türkiye motosiklet platformunu kurduk. Ondan önce de bunun hazırlık aşaması için Türkiye Motosiklet Birliği ve benzeri oluşumlar vardı bundan öğrendiklerimizden Türkiye Motosiklet platformunu oluşturduk. Bu konuda bizi çok fazla destekleyen duayenler ve büyüklerimiz oldu. Platformu kurduktan sonra birliğin gücüyle ciddi bir ivme yakaladık. 214 ayrı kulüp ve bireysel kullandırıcının dahil olduğu kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü haline geldik. Burada asıl önemli olan sahadaki gücümüz. Bizler Türkiye Motosiklet Platformu olarak  bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında gezen tüm motosikletçilerin dava arkadaşı olmayı hedefledik ve bunu başardığımıza inanıyorum.

Türkiye Motosiklet Platformu olarak başarılı işlerinizden biri de tüm motosikletliler için çok önemli olan ‘Katil Bariyer İstemiyoruz’ projesi. 2019 yılından beri sürdürdüğünüz bu büyük güvenlik sorunu mücadelesini anlatır mısınız?

Aslında o bir sonuçtu 10 yıldır bu konuyla alakalı başvurular yapıyoruz hepsi belgeleri mevcut. 2009 Yılından beri kara yolları bakım müdürlüğüne yapılan başvuru sonucu Metrobüs yolunun iki hattında bariyerlerini motosikletçi dostu bariyer yapılacağı söylendi. Bu işlem geçen sene yapıldı. Yavaş işleyen ve çok yoğun bir süreç ama işin iyi tarafı: Bundan sonra yapılacak yollarda motosikletçi dostu bariyer kullanılması zorunlu tutuldu ayrıca risk olduğu düşünülen bölgelerdeki bariyerlerinde değiştirileceği bildirildi. Sistem hızlı işlenemiyor ama bizden sonraki nesil için güvenli yollar oluşturduk.

‘’Motorcular iyidir, moraliniz bozuksa bir motorcuyla sohbet edin, kafanızdaki önyargılardan kurtulursunuz’’ şeklinde bir söyleminiz var. Motosikletlilere karşı olan önyargılar hakkında düşünceleriniz neler?

Bir önyargı var. Geçtiğimiz yıllarda daha fazlaydı. Şu anda Türkiye’deki motosikletli sayısı üç milyon dokuz yüzleri geçtiği için artık birçok insan motosikletçilerin düşündükleri gibi olmadığını görüyor. Bunların yanı sıra Türkiye Motosiklet Platformu dışında da motosikletlilerin ne kadar duyarlı olduğunu, yardım sever olduğunu artık görüyoruz. Sizlere şöyle anlatayım barınak hayvanları, yetişkinler, kimsesiz çocuklar hepsi için bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruz. Cumhuriyet Kortejleri ve resmi günlere sahip çıkıyoruz, Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Bunun yanı sıra pandemi sürecinde birçok insanın yardımına motosikletçiler koştu. Bu şekilde insanların önyargıları kırıldı. Önyargı neden vardı onu da size şöyle açıklayayım: Amerikan filmlerinde, Türk filmlerinde kötü adam hep motosikletliydi. Tecavüzcü Coşkun bile motosiklet üstünde araçları, kadınları kovalıyordu. Bu insanların bilinç altına şöyle yerleşti: Motosikletliler serseridir şeklinde ama artık bunun böyle olmadığını yavaş yavaş görüyorlar diye düşünüyorum.

Türkiye’deki ilk motosiklet filminin fikir babası, senaristi ve oyuncususunuz. Bu denli özel bir filim çekmenin çıkış noktası nedir ve neden ŞEYTAN İCADI?

Şeytan icadı aslında bir ters köşe. Aslında motosikletin şeytan icadı olmadığını ve motosikletlilerin bir avuç serseri değil de gerçekten birbirini seven kollayan kişiler olduğunu bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermek istedik. Hatta Pentagramın şeytan bunun neresinde şarkısındaki gibi. Daha kendi kendine ayakta bile duramayan bebek gibi bir araç ne kadar şeytanlık yapabilir? Onu kullanan insanın etkisi aslında bu şeytan icadı dedikleri şey

Şeytan İcadı filminde de motosiklet kültürünü ve birlik, beraberlik temalarını çok içten bir şekilde görüyoruz. Gerçek hayatta motosiklet kültürü nasıl?

Motosiklet Kültürü gerçekten filimde göstermeye çalıştığımız gibi. Bizlerde insanız ve bazen anlaşmazlıklar oluyor tabi ki ama konu birbirinin hakkını savunmaksa herkes birbirinin yanında yer alır. Özellikle trafikte bize karşı empati kuramayan başka araç sürücülerinin bize karşı olumsuz tutum olduğunda motosikletçiler bu konuda çok savunmacı olabiliyorlar. Gerçek şu ki diğer araçlar gibi bir metal bir kafes içerisinde değiliz. En ufak bir hatada ölüm riskimiz var. Bu sebeple ve bilinçle birbirimize karşı diğer sürücülere nazaran çok daha fazla korumacıyız.

Pek çok motosiklet markasıyla deneme sürüşleri yaptınız. Şimdiye kadar kullandığınız ve yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğiniz marka hangisi?

Markaları ayırmak pek doğru değil. Her bir markanın kendi kategorisinde çok farklı başarıları var. Ben yıllardır Honda kullanıyorum. Başka markalar da kullandım Yamaha gibi. Ülkemizde en yaygın iki motosiklet markası zaten sırasıyla Honda ve Yamaha. Bunun sebebi: Hem yedek parçalarını bulmak kolay hem de servis ağları çok geniş. Ayrıca iki markada fiyat- performans olarak iyi markalar bunun dışında KTM’de ülkemizde var olan benim de yurtdışında uzun yolda kullanma şansımın olduğu bir marka ama tüm markaları denemek lazım. Her gün yeni teknolojiler yeni modeller çıkıyor ve pek çok marka fiyat. Performans yarışı içindeler. Bu nedenle bir ayrım yapmak güç.

Yeni başlayanlar için ise, önce güvenli bir motosiklet olması lazım. Ağırlık merkezi mümkün olduğunca aşağıda olan yani hata affedebilen bir motosiklet olması lazım. Çıkabildiği son hız düşük, 100 – 250 cc bir motosiklet olmalı. Diğer güçlü makinelerin agresyonu çok fazla olduğu için acemilikte yapılan küçük hataları affetmeyebilir ve kötü sonuçlanabilir. O nedenle düştüğü zaman fiziksel ve maddi olarak canınızın yanmayacağı fazla masraf açmayan bir motosiklet olması bence makuldür. Tabi ki motosiklet kadar ekipmanda önemli. Kullanıcı tüm bunları ekipmanıyla desteklemeli.

Bir yandan vejetaryensiniz bu kararı alma ve vejetaryenliğe geçiş sürecinizden de bizlere bahseder misiniz?

Ben daha çok yeniyim vejetaryenlikte. Bilmeyenler için şöyle kısaca açıklıyım: Yumurta, süt, peynir türevi hayvansal gıdaları tüketip et türevi hiçbir gıdayı tüketmiyorum. Bunu 40 yaşımda yapmayı istiyordum ama 43 yaşında başardım. Vicdani sebeplerden dolayı bunu tercih ettim. Ben hayvan sever bir insanım ve hayvanları bu kadar severken başka bir hayvanı akşam tenceremde pişiriyor olma fikri ilk düşüncemdi. İkincisi ise ben acaba yediğim hayvanı kendim öldürebilir miyim? Bir koyunu ya da kuzuyu etini yemek için öldürebilir miyim diye düşündüm ve yapamayacağım bir şeyi yemek de istemiyorum.

Dövme sanatçılığı yapıyorsunuz bu işinizi yaptığınız seyahatler ve motosiklet tutkunuzla birleştirmeyi düşündünüz mü?

Gençlikte düşünüyordum ama yaşla beraber fikirler değişiyor. Güzel olabilirdi ama şimdilerde sadece yolculuğun tadını çıkarmak istiyorum. Ayrıca böyle bir projeyi çok uzun bir zamana yaymak gerekir ve benim aklımda daha başka projeler var.

Büyük bir heyecan ve merakla ‘’Şeytan İcadı 2’’ filmini bekliyoruz. ‘’Şeytan İcadı 2’’ filminde bizi neler bekliyor? Eski yüzleri görebilecek miyiz?

İkinci filim birincisinden tamamen ayrı bir konu olacak. İkinci filimi daha profesyonel bir şekilde yapmak istiyoruz. Sadece Pandemi dönemi bizi biraz etkiledi. İkinciyi çok profesyonelce çekip üç, dört, beş, diye devam eden bir seri halinde yapmayı istiyoruz. İkinci filim bizim için bir sınav. Birincide öyleydi orada amatördük, orada yaptığımız hataları yapmayıp daha profesyonel bir şekilde devam edeceğiz. Bunun için daha yüksek maliyet ve daha çok sponsora ihtiyacımız olacak ama inanıyorum ki tüm bunları başaracağız ve filmimiz en az bir milyon izlenecek.

Yılın her günü motosiklet kullanıyorsunuz. Zorlu kış şartları için motosiklette ve ekipmanlarda neler dikkat etmeli ne gibi önlemler almalıyız?

Motosikleti kışın kullanmak için çok iyi bir eğitim gerekiyor. O eğitim yoksa zaten kış şartlarında özellikle karda hiç tavsiye etmem. Zorlu zeminlerde motosiklet kullanmak özellikle yeni başlayanlar için pek akıllıca değil. Ekipman olarak her şeyden önce sağlığınız için kışlık mont bot pantolon seçmelisiniz ayrıca soğuktan korunmak için termal içlikler kullanabilirsiniz eldivenleriniz kışlık olmalı kaskınız kışlık olmalı kısacası baştan sona tüm ekipmanlarınız kışlık olmalı ve sizi sıcak tutmalı, bu konu çok önemli çünkü kızınıza ve rüzgâra göre değişsede motorda -10 derece daha soğuk hissedersiniz. Ayrıca motorunuzun bakımını mutlaka yaptırmanız gerekiyor. Motosiklet için olan kış lastiklerini kullanmanız ve lastiğinizin ömrüne dikkat etmeniz gerekiyor ki yolda kalmayın. Tüm bunların yanı sıra kışın motosiklet kullanmak daha büyük bir sorumluluk ve daha fazla kazaya sebebiyet verebilir.

Türkiye Motosiklet Platformu hakkında bize bilgi verebilir misiniz? TMP kuruluş amacı nedir?

Aslında birlikten doğacak güç amacı ile kuruldu. Çünkü tüm motosiklet kulüpleri ve ferdi kullanıcılar, dernekler bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı fakat bir elin nesi var iki elin sesi var ata sözünden yola çıkarak bir kulübün sesiyle iki yüz tane kulübün sesi çok farklı. Bir örgüt kurulması ve bunun kulüpler tarafından desteklenmesi pek çok kapıyı bize açtı. Bir yere gittiğimizde binlerce milyonlarca kişi adına gitmiş oluyorsunuz bu çok büyük bir etki gösteriyor. Bu işlerin daha hızlı ilerlemesi ve çözmesini sağlıyor.

Türkiye Motosiklet Platformunu özel günlere verdiği önemden bizlere bahseder misiniz?

En çok bilinen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji. Her yıl Suadiye oteli önünden kalkış yapıyoruz ve varış noktamız Edirnekapı Şehitliği oluyor yıllardır böyle sürüyor. Orada şehit aileleriyle bir araya geliyoruz.  Bu bir ritüel oldu Şehit aileleri bizi orada bekliyorlar. Oradaki törenimizi bitirdikten sonra şehit aileleriyle bir araya gelip onların acılarını bir nebze olsun dindirmeye çalışıyoruz. Bu bizim için ulvi bir görev oldu artık. Diğer yolculuklarımızın varış noktaları:

10 Kasım – Dolmabahçe Sarayı

30 Ağustos – Edirnekapı şehitliği

23 Nisan – Kimsesiz Çocukların kimi olmak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2020 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.

güvenilir bahis siteleri

canlı bahis