Motosiklet Habercileri

MOTOKURYE EMRE ÖLDÜ HASSAN SHEİKH MOHAMUD KAÇTI

MOTOKURYE EMRE ÖLDÜ HASSAN SHEİKH MOHAMUD KAÇTI
10 Aralık 2023 - 22:05

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kurye Göçer’in ölümüne neden olduğu cinayet gibi kazada yeni skandal ortaya çıktı; Savcı polislere “Evine bakın, ertesi gün getirin” talimatı verdi.

 İstanbul Fatih’te motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud’un serbest bırakılması ve ülkeden kaçmasıyla sonuçlanan soruşturmada yeni gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye göre savcılık olayın ardından polislere “Şüpheliyi evine bakın, ertesi gün getirin” demiş.

Saymaz’ın “Motokurye Yunus Emre Göçer dosyasında skandal bitmiyor. Göçer, 6 Aralıkta öldükten sonra bile Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında gözaltı kararı verilmiyor. Savcılık polise verdiği talimatta “Evine bakın, ertesi gün getirin” diyor. Katilin 2 Aralık’ta kaçtığından haberleri yok!” notuyla paylaştığı paylaştığı tutanakta “Cumhuriyet savcısı tarafından verilen talimatlar” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor:

“Olayın şüphelisi olan Mohamed Hassan Sheikh Mohamud isimli şahsın yurtdışı giriş çıkış kayıtlarının tespit edilmesi, şüpheli şahsın ifadesinde belirttiği ikamet adresinin kontrol edilmesi ve şahsın adreste görülmesi halinde 08.12.2023 günü mesai saatleri içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatları alınmıştır.”

Yüzlerce motokurye, meslektaşları Yunus Emre Göçer’in Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından katledilmesini ve katilin serbest bırakılıp yurt dışına kaçmasını Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak protesto etti.

Zincirlikuyu metrobüs köprüsünden hareket eden motokuryeler meslektaşları Yunus Emre Göçer için Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak adalet istedi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUZ’

Adliye önünde konuşan bir motokurye de, “Bugün Yunus için adalet için herkes burada. Biz artık ölmek istemiyoruz. Bizim de evimizde bekleyen bir ailemiz var. Ölmek istemiyoruz, yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Göçer’in avukatı İlyaz Çimen, failin gerçeğe aykırı ifadesine rağmen serbest bırakıldığına dikkat çekerek “Şüpheli salıverildiği anda yüzde yüz kusurlu olduğu zaten kolluk tarafından biliyordu. Bu olayda kaza tutanağını düzenleyen trafik polisleri mi, merhumun faili hakkında salıverilmesi kararı veren nöbetçi savcı mı, kusurun failde olduğunu tespit eden ve buna rağmen göz göre göre şüpheliyi salıveren kolluk görevlileri mi kusurlu? Şüphelinin kaçması göz göre göre engellenememiştir. Failin kaçması konusunda sorumlular hakkından idari ve adli soruşturma başlatılması adına buradan ihbarda bulunuyorum” dedi.

‘İKTİDAR SAHİPLERİ UNUTMASIN Kİ BU HALK YALNIZ DEĞİL’

Eyleme destek veren CHP İl Başkanı Özgür Çelik, “Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve kaçak oğlunu, onuruyla yaşayıp iki çocuk büyüten vatan evladı Yunus Emre Göçer’e tercih edenlerin peşini bırakmayacağız. Her bir adımı hukuksuzluk dolu bu rezalet, halktan kopuk zalimlerin zulmünden başka bir şey değildir. Bu zulüm akıllara, vicdanlara, halka, ama en kötüsü yalnız gördükleri Göçer ailesine yapılan zulümdür. İktidar sahipleri unutmasın ki bu halk yalnız değil, biz varız!” paylaşımında bulundu.

ÖTE YANDAN Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un 36 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer’e resmi araçla çarparak ölümüne sebep olduğu kaza gündemdeki yerini koruyor. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin, Somali Cumhurbaşkanı’nı makamında ziyaret ederek askeri iş birliği hakkında görüşme yaptığı öğrenildi.

KAYNAK: GAZETEDUVAR

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.