Motosiklet Habercileri

Motobike İstanbul 2022 Motosiklet ve Bisiklet Fuarı Açıldı

Geçtiğimiz sene korona virüs pandemisi nedeniyle düzenlenemeyen “Motobike Expo Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı” Motobike İstanbul 2022 adıyla düzenlenmeye başladı. Birbirinden ihtişamlı birçok motosiklet ve bisikletin yer aldığı fuar 21-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sevenleri ağırlayacak.

Motobike İstanbul 2022 Motosiklet ve Bisiklet Fuarı Açıldı
21 Nisan 2022 - 18:04

Geçtiğimiz sene korona virüs pandemisi nedeniyle düzenlenemeyen “Motobike Expo Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı” Motobike İstanbul 2022 adıyla düzenlenmeye başladı. Birbirinden ihtişamlı birçok motosiklet ve bisikletin yer aldığı fuar 21-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sevenleri ağırlayacak.

İki yıllık aradan sonra yapılan ve görenleri hayran bırakacak fuarda en pahalı motor ise 1 milyon liralık değere sahip MV Agusta Rush 1000 modeli oldu. Sadece fuar için üretilen ve dünya üzerinde 1 adet bulunan MV Agusta Brutale 800 RR modeline ise fiyat biçilmedi.

Fuara katılanlar arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’da yer aldı.

Fuara oğlunu da getiren baba Sofuoğlu ve oğlu renkli görüntülere sahne oldu.

Açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu,”Önceden babamla birlikte gelirdik, şimdi ben oğlumla geliyorum. Aynı duyguları yaşıyoruz” dedi.

MÜJDELİ HABERİ BAKANDAN ÖNCE KENAN SOFUOĞLU DUYURDU

Ünlü Türk motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, “Bence fuar bu sene çok büyük bir misafir ağırlayacak, özellikle de hafta sonu. Çok güzel yeni motosikletler var. Ben de merakla motosiklete bakanlardanım. Ama bence fuardaki en büyük sürpriz, ulaştırma ve altyapı bakanımızdan geldi. Köprülerde, kötü havalarda motorcuların neler çektiği haberlerde hep çıkar. Bakanımıza bu duruma anlattım ve sadece 1 hafta gibi kısa bir sürede, ‘hem bariyerlerle Türkiye’nin her yerini donatacağız hem de Avrasya Tüneli’ni motosikletçilere artık açıyoruz’ diyerek motosiklet severlere müjdeli haberi verdi.

Fotoğrafın alındığı yer: Akşam.com.tr

Konuşmasının devamında ise şu sözleri kaydetti:

“İnşallah bayramdan önce motorcular artık Avrasya Tüneli’ni kullanacak. Milyonlarca kullanıcıya hitap eden bir sektörden bahsediyoruz. Belki 10 milyonu ilgilendiren bir haberdi bu. Hem bariyerler hem de motosiklete olan yatırımlar çok önemli. Bu anlamda bir motorcu olarak hem fuar hem de yeni müjdeler beni çok mutlu etti. Yıllar önce babam da beni alıp motor fuarlarına götürürdü. Bugün ben de oğlumla geldim ama bizimki biraz hızlı, aldı bir tane motor tam gaz geziyor” dedi.

MV Agusta Rush ve MV Agusta Brutale 800 RR

Fuarın en gözde motorları hakkında açıklamalarda bulunan Satış sonrası temsilcisi Doru Uncu, “Bizim motorumuz Mv Agusta Rush 1000 modeli. Fabrikanın kendisi tarafından özel olarak 300 adet her sene üretilip buraya gelen bir motor. Şu anki fiyatı Türk parasıyla 1 milyon lira. Şu anda fuarın en popüler motorlarından biri. Zaten fuarın en güzel ve büyük standı da bizde. O yüzden gerçekten sabahın 09.00’undan beri büyük bir kalabalık var” dedi.

Fotoğrafın alındığı yer: Milliyet.com.tr

Uncu, fuara özel üretilen MV Agusta Brutale 800 RR hakkında “Kim almak ve ne kadar vermek isterse o kadara gidecek” dedi ve şöyle devam etti:

Fotoğrafın alındığı yer: Akşam.com.tr

“MV Agusta Brutale 800RR modelinin özel olmasının sebebi ise kendimiz alıp karbonlayıp özel parçalarla beraber custom motosiklet haline getirdik. O yüzden fiyat biçmedik. Özel bir motor, 1 tane yaptık zaten. Kim almak ve ne kadar vermek isterse o kadara gidecek. Dünyada bir tane var”

“Sporcularımız artık her hafta bir pistte yarışıyor”

Fuarda yer alan Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise yaptığı açıklamada, şu an gelinen noktada sporcularımız artık her hafta bir pistte yarışıyor şeklinde konuştu.

Mahmut Nedim, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye Motosiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, spord bir federasyon. Yaklaşık 40’a yakın ulusal, 10’a yakın da uluslararası müsabakaları var. En yakın müsabakalarımızdan Avrupa Gençler, Doğu Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonasını 20-21 Mayıs’ta Edirne’de gerçekleştireceğiz. Bu şampiyonadan sonra aslında Türkiye’nin 4 yıldır sürdürdüğü en büyük spor organizasyonlarından bir tanesini cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Dünya Motokros Şampiyonası olarak Afyonkarahisar’da gerçekleştireceğiz. 31 Ağustos ve 4 Eylül tarihleri arasında olacak. Bizim için önemli ve anlamlı bir yarış olmasının sebeplerinden bir tanesi de zaferin kazanıldığı topraklarda Büyük Taaruz’un 100. yılında yapmak bizleri gururlandırıyor. Uluslararası müsabakaların tamamında artık Türk sporcular var. Sporcularımız artık her hafta bir pistte yarışıyor. İnanılmaz genç ordu geliyor”

Fotoğrafın alındığı yer: Akşam.com.tr

Açılış Töreni’nin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Kenan Sofuoğlu ve Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke birlikte fuarı gezerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Fuardan Fotoğarlar:

Fotoğraf kaynakları:

Haber: Muhammet Arif Güreli

İletişim: Twitter

Fotoğraf Kaynakları: 

Milliyet.com.tr / Akşam.com.tr

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.