Motosiklet Habercileri

İKİ TEKERLE ANADOLU’YA AHLAT TOMUHU SAÇTILAR

İKİ TEKERLE ANADOLU’YA AHLAT TOMUHU SAÇTILAR
21 Ağustos 2023 - 12:00

Coğrafya öğretmeni Feridun Akyıldız ile anestezi teknikeri eşi İpek Akyıldız

Coğrafya öğretmeni Feridun Akyıldız ile anestezi teknikeri eşi İpek Akyıldız, doğaya faydalı olmak için motosikletleriyle çıktıkları Anadolu yolculuğunda gittikleri her yere Ahlat ağacı ekti. Iğdır’dan Balıkesir’e kadar idiş dönüş olmak üzere 4 bin km yol yaparak binden fazla ahlat ağacı tohumu eken doğasever çift,  WWW.MOTOSİKLETHABERCİLERİ.COM’A konuştu. Akyıldız çifti, “Her varlığın kendisine en iyi gelen yer  yaratılış kaynağında olmasıyla ilişkilendirilmiş bizlerde topraktan gelen canlar olarak kendimizi en mutlu ve uyumlu hissettiğimiz yer doğa. Bu nedenle motosikletle gittiğimiz yerlere ahlat ağacı tohumu bıraktık” dedi.

Doğa sevgisini motosiklet tutkusuyla biryeştiren Akyıldız çifti, son seyahatlerinde ahlat ağacı tohumları dikerek Anadolu’ya faydalı olmayı amaçladı. Coğrafya öğretmeni Ferudun Akyıldız ile anestezi teknikeri eşi İpek Akyıldız, Balıkesir’den motosikletleriyle yola çıktı. 2 motosiklet ile Kars ve Iğdır’a kadar giden çift, toplam 4 bin kilometre yaptı. Farklı iklim ve toprak koşullarında kolaylıkla yetişebilen ahlat ağacını boş arazilere dikerek Anadolu’ya faydalı olmayı amaçlayan çift, böylece karbon ayak izlerini de azaltmayı istedi. Feridun Akyıldız, “Uzun sayılabilecek bu rota da sadece doğaya şahitlik etmek yetmez diye düşündük. Doğada yaşayan kurda kuşa yem olabilecek bir meyve ağacı tohumu ekmeye karar verdik. Ülkemiz koşullarında her koşulda yetişebilen çok fazla ihtiyacı olmayan bir meyve olmalıydı. Belki oradan geçenlere gölge olur hemde meyve ikram eder. Binden fazla tohumu ektik. Ekilecek tohumları bir gün önce nemlenecekleri kavanozlara koyduk. küçük çukurlar açarak çok fazla derin olmadan ektik. Bunun için yanımızda küçük katlanabilir kazma taşıdık” dedi.

“Toplumsal çaba göstermeliyiz”

Tohumları diktikleri yerlerin koordinatlarını kaydettiklerini belirten Feridun Akyıldız, “Çünkü doğa sadece bireysel çabalarla değil toplumsal gayretle korunabilir. Bu projenin ilham kaynağı aslında doğanın kendisi. Anadolu toprakları her köşesi ayrı bir dünya. Bizim için Anadolu’nun her bölgesi ayrı bir heyecan uyandıran yapıda. Kendimize topluma ve doğaya fayda vermek istiyorsak düşünmek yetmez adım  atmakta gerekir” dedi.

Rüzgarlı Rotalar…

Anestezi teknikeri İpek Akyıldız ise eşi ile dağ tırmanışında tanıştıklarını belirtti. Akyıldız, ” Biraz içgüdüsel biraz da mesleğimin getirdiği iyileştirme güzelleştirme dürtüsüyle yolda olmayı, doğa için daha faydalı hale getirmek ve geçtiğimiz yolları güzelleştirmek niyetiyle projemizi gerçekleştirdik. Sosyal medya da bize dua eden insanlar bizi mutlu ediyor. Rüzgarlı Rotalar kanalımızla yaptıklarımızı anlatıyoruz. Toprak Ana, henüz ölmedi sadece kendi ellerimizle hasta ettik ve yine iyileştirmek bizlerin elinde. Umarım gelip geçtiğimiz bu dünyada doğaya bir tutam faydamız dokunur. Doğayla kalın doğada kalın doğa ile olan bağlarınızı hiç koparmayın.” dedi.

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.