Motosiklet Habercileri

ERKİN YEŞİL-Karavan benimle istediğim yere gelen evim

ERKİN YEŞİL-Karavan benimle istediğim yere gelen evim
09 Şubat 2021 - 13:20

Kaplumbağanın sırtında taşıdığı kabuğu gibi evlerini yanlarında götüren seyyahlar salgın döneminde kendilerini daha iyi hissedenlerden. Ormanın yeşilinde, gökyüzünün mavisinde ve denizin turkuazının yanı başında uyanmaya alışkın olan karavancılar, değer kazanan yaşam tarzlarından pandemiyle birlikte daha büyük keyif alıyorlar. Türk motosiklet camiasının yakından tanıdığı iki tekerli gezginlerden Erkin Yeşil’de koronavirüs döneminde karavanda yaşamı tercih edenlerden. Türkiye Motosiklet Platformu’nun başarılı temsilcilerinden Erkin Yeşil, motosikletiyle karış karış dolaştığı Anadolu yollarının zorlu ama çekici rotalarına yönelik rehber kitabını da karavanında hazırlıyor. Matematik öğretmenliği yaptıktan sonra doğayı keşif tutkusunun peşine çıktığını belirten 43 yaşındaki Erkin Yeşil, “Uzun yıllar motosikletle gezdim. Dünya turuna motosikletimle çıkarak Deneme Tahtası adresimden yaşadıklarımı anlatmayı amaçlarken küresel salgın başladı. Konfor alanı 4 duvarla sınırlı bir insan olmadığım için yasakları da öngörerek karavan satın aldım. Artık yaşam alanım karavanla gideceğim sonsuz ufuklar, yani karavan benimle istediğim yere gelen evim” dedi.

“Evimiz 6 metrekare özgürlüğümüz sınırsız”

Türkiye’nin ilginç motosiklet rotalarını anlatacağı kitabını karavanında büyük motivasyon ve azimle hazırladığını söyleyen Yeşil, “Koronanın en yoğun olduğu dönemde motosikletle 30 bin kilometre yol yaparak Anadolu’yu bir kez daha keşfettim. 4 ay önce karavanıma kapanarak salgın tehdidinden uzak kalıyorum. Kızım Asya ile daha yakın ilişki kurabiliyorum. O’na sorumluluklar yükledim. Yatağını kendi kurup, topluyor. Yaşam alanımız 6 metrekare ama sınırsız özgürlük. Gece geç saatlere kadar kamp alanından arkadaşlarıyla koşturuyor. Evine çıkmak için asansöre binmesine ve herkesin dokunduğu kapıyı açmasına gerek yok. Yani şehirdeki tedirginliği ve baskıyı hissetmiyor bile” dedi.

“Maske takmadan oynayabiliyorum”

9 yaşındaki Asya Yeşil ise, “Çimlere istediğim zaman basabiliyorum ve karavana gece geç geldiğim için babam kızmıyor. En güzel yanı da maske takmadan oynayabiliyorum. Çok arkadaşım var ve onlarla istediğim gibi oynayabiliyorum. Şehirde oynamaya vakit bile bulamazken karavanda kendimi hemen çimenlerin üzerine bırakabiliyorum. Burada hep dışarıdayım. Okula internetten bağlandığım için hiç zorlanmıyorum. Hatta karavanda daha iyi ders çalışıyorum. İstediğim yemeği babamla birlikte yapıyoruz, arkadaşlarımla kovalamaca bile oynuyoruz. Derslerime hep karavanda çalıştım ve çok iyi bir karne getirdim” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.