Motosiklet Habercileri

“Doğan’ın katilini bulun”

“Doğan’ın katilini bulun”
20 Haziran 2018 - 18:33

Aşırı hızla giden bir otomobilin çarparak ölümüne neden olduğu motosikletli Doğan Dervişoğlu, ölümünün birinci yılında onlarca iki teker tutkunu tarafından anıldı. Bahçelievler’de, kazanın olduğu bariyerler önünde toplanan 50 motosikletli,Dervişoğlu’nun ölümüne neden olan sürücünün yakalanması istedi.

Sağ şeritten işine gidiyordu

Bir kuyumcuda çalışan 43 yaşındaki Doğan Dervişoğlu, 14 Haziran 2017’de Bayrampaşa’da ki evinden çıkarak işine gitmek için motosikletine binmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, D 100 karayolunun Bahçelievlerİncirli mevkiinde sağ şeritten ilerleyen Dervişoğlu’na arkadan gelen bir otomobil çarptı. Şeritler arasında makas atarak tehlike yaratan Renault Fluence marka otomobil, aniden sağ şeride girerek Doğan Dervişoğlu’nun motosikletini yere düşürdü. Motosiklet 100 metre, fırlayarak bariyerlere yuvarlanan Dervişoğlu ise 20 metre sürüklendi. Motosiklet sürücüsü Dervişoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, çarpan aracın sürücüsü olay yerinden yine makas atarak kaçtı.

1 yıldır yakalanmayan sürücü

Doğan Dervişoğlu’nun ölümüne neden olan araç sürücüsünün geçen 1 yıla rağmen yakalanmamasını protesto etmek isteyen arkadaşları geçtiğimiz gün bir araya geldi. Dervişoğlu’nun Bayrampaşa’da ki evininin önünde toplanan yaklaşık 50 motosikletli kazanın yaşandığı İncirli’de ki bariyerlerin önüne gitti. Dervişoğlu’nun düştüğü bariyerlerin pek çok motosikletli için ölüm tehlikesi yarattığını söyleyen grup yere karanfiller bıraktı. Mottoman Motosiklet Kulübü’nden Ender Yıldız, “Doğan abi faili meçhul bir trafik kazası sonucu hayatını yitirdi. Sorumsuzca araç kullanana sürücü O’nu ölümüne terk ederek kaçtı. Bu zanlının bulunması hem motosiklet hem araç sürücüleri için çok önemli. Delillerin kriminal büroda yeniden değerlendirilmesini ve zanlının yakalanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Çarpıp kaçma suçtur

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy ise, çarpıp kaçmanın suç olduğunu hatırlattı. Özsoy, “Doğan Dervişoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sürücünün yakalanması tüm motosiklet camiasını rahatlatacak. Hergün sorumsuz araç sürücüleri yüzünden ölümle burun buruna geliyoruz ve bariyerlerin katilimiz olmasını istemiyoruz” dedi.

Mücadele ettiği bariyerlerde öldü

Doğan Dervişoğlu, hem çarpıp kaçmanın cinayet olduğunu savunan hem de karayollarındaki esnemeyen metal bariyerlerin değişmesi için mücadele eden bir motosiklet tutkunuydu. Doğasever ve iyi bir müzisyen olan Dervişoğlu çevresinde çok seviliyordu. Genç motosiklet sürücüsünün değişmesi için mücadele ettiği bariyerlerde hayatını kaybetmesi tüm motosiklet camiasını üzdü.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.