Motosiklet Habercileri

CUMHURİYET COŞKUSU MOTOSİKLET TUTKUSUYLA BİRLEŞTİ

CUMHURİYET COŞKUSU MOTOSİKLET TUTKUSUYLA BİRLEŞTİ
30 Ekim 2023 - 22:39

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya Köşkü’nde kurmaylarıyla bir araya geldiği yemekte “Efendiler, Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözlerini söylemesi ile işgalden Cumhuriyet’e giden o yolun üzerinden tam 100 yıl geçti.

Atatürk’ün , İsmet İnönü’nün ve değerli yol arkadaşlarının bize bıraktığı bu emanete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Türk halkı kadınıyla erkeğiyle her şeyin en iyisine layıktır.

 

Atatürk’te bu dünyaya gelmiş geçmiş, halkını başına taç eden, en değer veren önder ve liderlerin başında gelmektedir..
Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bize emanet etmiştir. Gençliğe Hitabesinde de bunun önemini vurgulamıştır.
Hitabenin ilk ve son paragraflarında öne çıkan bu cümleleri asla aklımızdan çıkarmayalım.

‘’Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.’’

‘’Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur..’

Kitaplardan okuyup , belgesellerden izleyip öğrendiğim, tarihimize ve geleceğimize damga vuran bu kararın heyecanını 100 yıl sonra bugün 28 Ekim 2023’ de yarın sanki Cumhuriyet yeniden ilan edilecekmiş gibi yeniden yaşıyorum..

Ve bu anlamlı günü en coşkulu şekilde kutlamak istiyordum..Bende motosiklet sevdalısı bir Cumhuriyet Kadını olarak Türkiye Motosiklet Platformunun organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.yıl sürüşüne katılmaya karar verdim..

MOTOSİKLETLİLER DE AYNI COŞKUYU YAŞADI

 

Ve işte o büyük gün.. Bugün 29 Ekim 2023.

Saatler öncesinden Bağdat Caddesi girişindeki trafik ışıklarında toplanmaya başladık, her geçen dakika arttı sayımız, çoğaldıkça çoğaldık.
Hangi ara binlerce motosikletli olduk farkında değilim bile.. Her tarafım motosiklet doluydu..☺️

Saat 13:00 olduğunda Türkiye Motosiklet Platformu öncü görevlileri eşliğinde kortej harekete geçti. Mahşeri bir kalabalık vardı, her tarafım Türk Bayrakları ve Atatürk resimleriyle donatılmış motosikletlerle doluydu.

Bağdat caddesi güzergahını takiben 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü geçip,D100 karayolu üzerinden Edirnekapı Şehitliği’ne ulaştık.

Yol boyunca evlerinden, işyerlerinden yol kenarlarından alkış tutarak, bayrak sallayarak, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyerek, arabalarının içinden korna çalarak bayraklarını sallayarak, marşlar söyleyerek coşkuya ortak olan halkımızı görünce gözlerim doldu ve tutamadım artık kendimi bıraktım.. Mutluluk gözyaşlarım dökülüverdi ama tabi gören olmadı kaskın içinde biriktirdim hepsini..☺️

Güzel ve güvenli bir sürüş neticesinde Şehitliğe ulaştık ve şehit aileleriyle birlikte aziz şehitlerimizin ruhuna dua ettik. İstiklal Marşımızı ve Andımızı, açılan dev Türk Bayrağı altında hep bir ağızdan coşkuyla okuduk. Şehitlerimizin mezarları başında, yakınlarıyla beraber dualar okuduk ve onlara minnetlerimizi dile getirdik..

Ben ikinci bir duygu patlamasını da bir şehit annesinin hepimize söylediği bir cümle sonucu yaşadım.

ŞEHİT ANNESİNİN SÖZYLERİ YÜREĞİME DOKUNDU

“Ben her bayram oğlum yerine sizin gelmenizi bekliyorum”

Rüyamda gördüm, oğlum bana anne hazırlık yap, misafirlerimiz gelecek, onları en iyi şekilde ağırlamamız lazım, ’ dedi… Bu cümleden sonra kısa bir sessizlik ve yutkunma sonrası kalbimin , ruhumun derinliklerine işleyen asla açıklayamayacağım bir acı hissettim.. Ve o an orda olmamızın ne kadar doğru ve anlamlı bir karar olduğunu anladım..

 

Türkiye Motosiklet Platformunun organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji, 15 bin motosiklet kullanıcısının katılımıyla rekor katılım sayısına ulaşarak Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir kortej oldu. Bu korteji organize ederek bize tarifi mümkün olmayan duyguları yaşatan ve bu gururun bir parçası olmamıza vesile olan Türkiye Motosiklet Platformu’na ve değerli başkanı Zafer Fatih Özsoy’a ve tüm TMP gönüllülerine ETAK ekibine, sürüşe katılan tüm motosiklet dernekleri, grupları ve bireysel motosiklet sürücülerine sonsuz teşekkürler.. Biz birlikte güçlüyüz.. Tekerinize taş değmesin. Motorlarımızı her daim aydınlık yarınlara sürmek dileğiyle…

SİNEM ÖZGÜL/Sinem_ozgul@hotmail.com

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.