Motosiklet Habercileri

COVID-19 salgını insanları doğaya yönlendirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma COVID-19 salgınının insanların normal alışkanlıklarından uzaklaşarak doğa aktivitelerine yöneldiğini ortaya koydu.

COVID-19 salgını insanları doğaya yönlendirdi
20 Kasım 2020 - 12:27

ABD’de uydu telefonu kullanımı ve kullanıcıların ziyaret noktalarına ait verilerin analizini yapan uydu haberleşme operatörü Iridium’un yetkilileri, COVID-19 sırasında insanların GSM şebekelerinin çekmediği yerlerde daha fazla vakit geçirmeye başladığını ortaya koydu.

İnsanlar doğaya yöneldi

Iridium Türkiye Servis Sağlayıcısı Icom Uydu Haberleşme AŞ Genel Müdürü Alev Adamey, uydu telefonlarının cep telefonlarının kullanılamadığı yerlerde sıklıkla kullanıldığını belirterek, “Özellikle şehir merkezlerinden uzak noktalarda, denizlerde, erişimin zor olduğu bölgelerde uydu telefonları iletişim için neredeyse tek araçtır. Kişisel uydu takip cihazları ve uydu telefonları, cep telefonu kapsaması olmayan yerlerde yaygın olarak kullanılır. Bu cihazlar güvenliği öncelik haline getirirken, GSM şebekelerinin kapsaması dışında iletişim için zorunludur” dedi.

Bağlı oldukları ana operatör Iridium’un bu yılın Nisan ve Ağustos ayında 10 milli parkta kullanılan uydu telefonu verilerini inceleyerek insanların doğada daha çok vakit geçirmeye başladığını ortaya çıkarttığını anlatan Alev Adamey, “Salgının ilk günlerinde herkes eve kapanırken, normale dönüş başladıkça insanlar şehir merkezlerinde vakit geçirmektense doğa aktivitelerine yönelmeye başladı” dedi.

2019 ve 2020 yılı uydu telefonu kullanım verilerinin karşılaştırıldığını belirten Adamey, cep telefonunun çekmediği kırsal alanlarda kalan ve ABD’de en çok ziyaret edilen 10 milli parkın ziyaretçi sayılarının incelenerek bu verilere ulaşıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Analize dahil edilen milli parklarda, karantina ve tecritlerin başlangıcı olan Nisan ayında uydu haberleşme trafiğinde önemli düşüşler görüldü. Daha sonraki dört ay içinde, kısıtlamalar gevşedikçe ziyaretçi sayıları kademeli artışlar gösterdi. Temmuz ve Ağustos aylarında insanların dramatik bir şekilde kendini yeniden milli parklara ve doğaya attıklarını gördük.”

Türkiye’de de durum benzer

ABD’de yaşanan durumun bir benzerinin Türkiye’de de olduğunun altını çizen Alev Adamey, “Her ne kadar GSM telefonları kadar yaygın olmasa da bizde de uydu telefonuna yönelimde artış var. Uydu telefonları bizde karasal aktivitelerden çok deniz ortamında daha çok rağbet görüyor. Özellikle okyanus geçme planları yapan maceracıların en büyük yardımcısı Iridium uydu telefonlarıdır” diye konuştu.

Bordum, Marmaris başta

Okyanus geçen teknelerin daha çok Muğla’nın Bodrum, Marmaris ilçelerinden çıkış yaptığını kaydeden Alev Adamey, “Okyanus geçmek yelkencilerin hayalidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus güvenliktir. Güvenli geçiş için olmazsa olmaz ise haberleşmedir. Iridium, son derece uygun iletişim maliyetleri ile maceracıların kutuplar dahil olmak üzere dünyanın neresinde olursan olsun iletişimde kalmasını sağlar” dedi.

 

Aylar2019-2020 Ziyaretçi Değişim oranı
Nisan 2020– 41%
Mayıs 2020– 27%
Haziran 20203%
Temmuz 202023%
Ağustos 202026%

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.