Motosiklet Habercileri

Çimenlerdeki gizli tehlikeye dikkat

Çimenlerdeki gizli tehlikeye dikkat
17 Mayıs 2018 - 4:52

Yamaha Riding Academy’den Motosiklet Sürüş Eğitmeni Ömer Faruk Topkar yazdı

Güneşin iyice yüzünü gösterdiği bugünlerde, çimenler gürleşti ve mis kokulu çiçekler görücüye çıktı. Biz motosiklet sürücülerinin en sevdiği aylar başladı. Günler uzadı ve artık asfaltlar kurudu (mu) acaba?

Doğru ekipman ve doğru sürüş mantalitesi ile birlikte kışında gayet güvenli motosiklet kullanabiliyor olsak da özellikle zeminde ıslaklığın çokça olduğu kış aylarında motosiklet sürücüleri lastik ile zemin arasında bir su katmanı olmasını pek sevmiyor.
Güzel bir yaz günü doğa içinde, çam kokuları arasında, ormanlar ile çevrili, virajlı yollarda sürüş yapmayı kim tercih etmez ki? 🙂

Ve artık yaz geldi! Yazın habercisi, bahar sezonu bizler için oldukça heyecanlı ve güzel geçti. Motosikletler brandalarından çıkarıldı, garajlardan yollara terfi etti.

Sağ olsunlar, park ve bahçeler müdürlüğü birbirinden renkli lalelere, sümbüllere ve mevsimlik çiçeklerin ahengi ile oluşturduğu görsel şöleni bizlere sundu.

Ama maalesef ki bu görsel şölen ruhumuza hitap ettiği kadar biz motosiklet sürücülerinin sürüşlerine olumlu yönde hitap etmiyor 🙁
Ne yazık ki, bitki ve yeşil alan sulaması yapılırken, doğru sulama alt yapısı oluşturulmadığı için asfalt sulanıyor. Özellikle trafik akışını etkilememek için akşam saatlerinde tercih edilen sulamalar, havanın kararması ile birlikte görünmeyerek ciddi bir riski beraberinde getiriyor.
Önlem alınması için bilgilendirme tabelaları koymak maalesef yeterli olmuyor. Doğru bir sulama sistemi ve su tahliye kanalları, su tasarrufunun yanı sıra yollarımızı da daha güvenli bir hale getirecektir. Yolları daha güvenli kılmak adına biz motosiklet sürücülerine de iş düşüyor. Peki bizler ne yapacağız?

Güvenlik, tutuş ve görüş!

Her şeyden önce güvenlik ekipmanlarımızı tam olarak giymemiz ve bu ekipmanları doğru kullanmamız gerekiyor. Motosiklet kullanırken bulunduğumuz konumu güvenliğimizi sağlayacak, tutuşumuzu ve görüşümüzü arttıracak biçimde belirlememiz gerekiyor. Özellikle kask kullanırken kask camlarımızın her zaman kapalı ve doğru görüş için her zaman temiz olması gerekiyor.
Eğer o günkü sürüşünüz akşam saatlerine kalacak ise ve siz koyu renkli bir kask camı kullanıyor iseniz, mutlaka yanınıza açık renkli kask camınızı da almalısınız. Koyu renkli bir kask camı ile akşam saatlerinde sürüş yapmak görüşünüzü azaltacak, algılama ve karar verme sürenizi etkileyecek ve tepki sürenizi uzatacaktır.

Aynı zamanda tutuş da biz motosiklet sürücülerinin en önem verdiği konulardandır. Unutmayın, standartlara uygun bir lastik ve doğru lastik hava basıncı bizleri güvenli kılar. Mutlaka hafta da bir lastik basınçlarınızı daha yola çıkmadan, lastiğiniz soğukken kontrol edin. Ve her zaman kullanıcı el kitabında yazan lastik hava basıncını ayarlayın.

Her zaman ileri bakın, yolu okuyun ve ne yapacağınızı önceden planlayın!

Sağlık ve sevgiyle kalın. Güvenle sürün, eğitimlerinizi ihmal etmeyin.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.