Motosiklet Habercileri

Az para ve küçük motorla dünya turu

Az para ve küçük motorla dünya turu
08 Mayıs 2018 - 14:24

Evlenecekleri parayla dünya turuna çıkan Tuğçe Akbayar ile Fatih Altunkaynak, 2 yıl içinde 90 bin km yol yaptı. Dünya turuna az para ve küçük kapasiteli iki motosiklet ile çıkarak ezberleri bozan Tuğçe ve Fatih, çölleri ve dağları aşarken pek çok insanın hayalini gerçekleştiriyor. Alaska’ya bile motosikletle giden ikili şimdiye kadar 5 kıtada 41 ülkeyi gördüler.

Şehrin karmaşasından ve günlük telaşlardan uzaklaşarak dünyayı tanımak isteyen gezginlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kimi sırt çantasını alarak otostopla kimi farklı ulaşım araçlarıyla dünya turuna çıkan gezginler arasında en çok takip edilenler Fatih ve Tuğçe. Pilates eğitmeni 25 yaşındaki Tuğçe Akbayar ile sistem mühendisi 36 yaşındaki Fatih Altunkaynak’ın motosikletle yaptıkları dünya turu özellikle iki teker tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Türkiye’nin pek çok doğal güzelliğini ve tarihi zenginliğini birlikte gezen Tuğçe ve Fatih, evlenmek için para biriktirirken sadece bir ülkede balayı yapacakları düşündüler. Dünyanın farklı ülkelerini gezerek farklı kültürleri tanımayı isteyen ikili, hayallerini ertelemek yerine düğün yapacakları parayla seyahate çıkmaya karar verdiler. Kısa süre içinde gezme fikrini dünya turuna çeviren Tuğçe ve Fatih, para edecek eşyalarını da satarak evlenmek için biriktirdikleri paraya eklediler. Başka ülkelerde yakalanabilecekleri hastalıklara karşı aşılarını olan ikili binlerce kilometre yol yapmak için Yamaha 125 gibi küçük kapasiteli motosiklet seçerek ezberleri de bozdu. Ağustos 2016’da İstanbul’dan yola çıkan ikili önce Balkan ülkelerini ardından Akdeniz sahillerini dolaştı. Gittikleri her yerde genelde bir göl kenarı ya da dağ kamp alanı gibi doğanın içinde yerlerde çadır kuran ikili, Avrupa kıtasında 16 ülke dolaştıktan sonra motosikletlerini gemiyle Güney Amerika kıtasına gönderdi.

Maya tapınaklarından Alaska’da kuzey ışıklarına

10 ay boyunca Uruguay, Paraguay, Arjantin ve Peru gibi ülkelerde Maya ve İnka gibi antik uygarlıklarının izlerinde motosiklet süren ikili, kuzeye doğru çıktı. Kuzey Amerika kıtasında Meksika’nın ardından ABD’ye geçen ikili, çok kültürlü ülkenin her bölgesinde farklı anılar yaşadı. ABD’nin eyaletlerinde modern ve gelişmiş toplumlardan, Kızılderili kabilelerine kadar onlarca farklı kültürü gözlemleyen Fatih ve Tuğçe, motosikletlerini Alaska’ya sürdü. Kuzey Amerika kıtasındaki son yerleşim yeri Anchorage’ye varan ikili kuzey ışıkları altında çadır kurdu.

Budist tapınağında iki gün

Motosikletlerini ABD-New Jersey’den yine gemiyle Singapur’a gönderen ikili Türkiye‘de verdikleri kısa molanın ardından halen Asya kıtasının gizemlerini keşfediyor. Hemen Malezya’ya geçen ikili Asya’nın misafirperverliğinden etkilenerek yollarına devam ediyor. Kuala Lumpur şehrinde ve Penang adasında otantik yerleri gezen Tuğçe ve Fatih, Tayland’a geçti. Turizm cenneti Tayland’da seyahat rotalarının en keyifli yollarında motosiklet süren Tuğçe ve Fatih, yemyeşil doğanın ortasındaki Phuket, Phi Phi, Samui ve Phangan adalarının ardından başkent Bankok’a vardı. Şehirdeki caddelerden ayrılarak virajlı dağ ve orman yollarında motosiklet süren ikili, bir Budist tapınağında 2 gün geçirerek farklı bir deneyim elde etti. Rüşvet isteyen polislerle sıkıntılı anlar yaşadıktan sonra Laos’a giren Tuğçe ve Fatih, Asya kıtasının unutulmuş ülkesinde ilginçliklere tanık oldu. ABD bombardımanı ile yerle bir olan ülkede halen patlamamış bombaların varlığıyla tarım yapan Laos’lularla tanışan ikili, sürekli yağan yağmurla ıslandı. Kamboçya’ya motosikletleriyle giremeyen ikili tekrar Tayland’a döndü. Halen Tayland’da ki Chang adasında dolaşan ikili birkaç gün sonra Myanmar’a girerek otantik Asya ülkesini keşfedecek. Tuğçe ve Fatih, Myanmar’ın ardından Hindistan, Nepal, Pakistan, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Türkiye’ye gelecek.

Hayallerimize motosiklet sürüyoruz

Fatih Altunkaynak, “Bizim gibi düşük motorlar gezen Arjantinli Gustav’ı okuyunca bizde yapabiliriz dedik ve her ülkede eşsiz hatıralar biriktirdik. Her toplumun kötü olduğu anlar vardır. Ama bizim gibi normal hayatını bırakıp dünya seyahatine çıkan insanlarla tanıştıklarında hepsi bize çok iyi davranıyor. Karavanlarında yemek yapan, çamaşırlarımızı evlerinde götürüp yıkayanlar oldu. Özelilkle batıda herkes dünya barışının gezerek ve farklı kültürleri tanıyarak geleceğine inanılıyor. Gezginlere her yerde kucak açılması bizi mutlu ediyor. Hayallerimizin peşinden gitmeye devam edeceğiz.” dedi. Tuğçe Akbayar ise, “Kadının çok ön plana çıkmasını istemiyorum. Çünkü kadının mental motivasyonu ve fiziki gücü daha yüksektir. Elbette kadın dünyayı motosikletle dolaşabilir.

Yanındakini yolda tanırsın’ kanısı doğruymuş

En büyük destekçileri olan ailelerinin kendilerini Arjantin’de ziyaret ettiğini belirten Tuğçe Akbayar, “Evet genel kanı doğruymuş. Çok iyi anlaştığınız kişiyle seyahat etmek gerçekten zormuş. Kolombiya’da kavga ettik ve kendi kendime ‘bu iş bitti, geri döneceğim’ dedim. Hızla önünden giderek otelin önünde ağlamaya başladım. Yaşlı bir kadın ağladığımı görünce bana yardım etmek istedi. Fatih’in de alttan almasıyla, evsiz ve yolda olmanın verdiği güzel duygularla alıştık. Saygıyı yitirmeden yolda motosiklet sürmenin güzellikleriyle geziyoruz.” dedi. Fatih ve Tuğçe 90 bin kilometreyi bulan seyahatlerinde yaşadıklarını ride2world hesaplarından paylaşıyor.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.