Motosiklet Habercileri

Avrasya Tüneli motosiklete açılıyor

Motosiklet tutkunlarının merakla beklediği Motobike İstanbul Fuarı, dün kapılarını motorseverlere açtı. Fuarın açılışını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanıcılarına açılacağı müjdesini verdi.

Avrasya Tüneli motosiklete açılıyor
22 Nisan 2022 - 16:23

Bakan Karaismailoğlu motosiklet ve bisiklet endüstrisinin bölgedeki en önemli etkinliklerinden biri olan Motobike İstanbul’un sektörün üretici, yatırımcı ve alıcılarını bir araya getirmesi, onlara yeni iş fırsatları sunması açısından ulusal ve uluslararası katılımcılar için önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy Avrasya Tüneli müjdesinin çok sevindirici olduğu aynı müjdeyi, katil bariyerlerin değiştirilmesiyle de alacaklarını söyledi.

Karaismailoğlu, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, otoyollar ve YHT hatları gibi mega ulaşım projelerini başarıyla bitirerek hem milletin hem de dünyanın hizmetine sunduklarını vurguladı. Karaismailoğlu, 2003 yılında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 647 kilometreye çıkardıklarını, 50 kilometre olan toplam tünel uzunluğunu 13 kattan fazla artırarak 651 kilometreye yükselttiklerini aktardı.

Karaismailoğlu, kaza anındaki çarpışma şiddetinin azaltılmasına yönelik olarak kara yolları üzerinde motosiklet koruyucu oto korkuluk sistemlerini diğer adıyla “Motorcu Dostu Bariyerleri” kurduklarını, mevki sayısı ve uzunluklarını da artırdıklarını anlattı. Karaismailoğlu, bu oto korkulukları, motosiklet kazalarının yoğunlaştığı ve risklerin yüksek olduğu kesimlere koyduklarını belirterek, “Kara yollarımızın kaza tespit tutanaklarının analizlerine göre, en çok risk taşıyan hat ve noktalara bugüne kadar 13 bin 100 metrenin üzerinde motosiklet koruyucu oto korkuluk sistemleri kurduk. Bu yıl içerisinde 40 bin metrenin üzerinde koruyucu oto korkuluk kurmayı planladık. Ayrıca, Türkiye Motosiklet Platformu ile bir araya geldik ve 190 noktaya ‘Motorcu Dostu Bariyer’ planlamasını belirledik” şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, motosiklet kullanıcıları için bir müjde paylaşmak istediğini dile getirerek, “Boğaz geçişine önemli bir alternatif olan, Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki güzergahta hizmet veren Avrasya Tüneli’nin sağladığı ayrıcalıktan bundan sonra motosiklet kullanıcıları da faydalanacak. Avrasya Tüneli’ni Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla motosiklet trafiğine açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy, “Avrasya için gelen müjde bizi çok memnun etti. Fakat motosiklet sürücüsünün en önemli sorunu katil bariyer. En çok ölüme bu bariyerler sebep oluyor. Katil bariyer çalışmalarımızda da olumlu sonuçlar alınacağını umuyoruz. Motosiklete binmek bir kültürdür” dedi.

Yeni bisiklet yolları

Son dönemde özellikle gençler arasında scooter ve elektrikli bisiklet gibi mikro hareketlilik araçların kullanımının arttığını gözlemlediklerini kaydeden Karaismailoğlu, yurdun dört bir yanında yeni bisiklet yollarının yapım çalışmalarına devam edeceklerini, bisiklet ve mikro hareketlilik araçlarının yollarını metro ve tren hatlarına entegre ettiklerini söyledi.

‘Motorcular için milat’

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu ise motorcu dostu bariyerlerin önemine işaret ederek, Bakan Karaismailoğlu ile bir açılışta beraber motosiklete bindiğini, “Motorcu Dostu Bariyerler”den Karaismailoğlu’na bahsettiğini söyledi.

“Sayın Bakanımızın ‘Biz o kadar büyük yatırımlar yapıyoruz ki bu bariyeri yapmak bizim için hiç sorun değil’ demesini hayatım boyunca unutamayacağım” ifadesini kullanan Sofuoğlu, o günün motorcular için milat olan bir gün olduğunu kaydetti.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.