Motosiklet Habercileri

3 boyutlu desteği motosikletliler taşıyor

Ölümcül koronavirüse karşı toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yine motosikletliler gerçekleştiriyor. Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri, 3D teknoloji ile üretilen maskelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çabalıyor.

3 boyutlu desteği motosikletliler taşıyor
28 Mart 2020 - 14:25

Covid-19 ile mücadelede sahip için 3 boyutlu yazıcılarda üretilen medikal malzemelere maskelerde eklendi. Virüs nedeniyle kargo ve nakliye sorunları yaşandığı için özellikle sağlık çalışanlarına ulaştırılmasında sorun yaşanan maskeleri motosikletliler sahiplerine ulaştırıyor.   Türkiye genelinde süren 3D maskeleri sağlık kurumlarına götüren motosikletliler kamuoyundan büyük takdir alıyor. Türkiye Motosiklet Platformu  Genel Sekreteri Hakan Şener, yardımlaşma geleneğine gönüllü olarak katılan motosikletlilerin vriüs krizi geçene kadar görevlerine devam edeceğini belirtti.

Motosikletliler gönüllü göreve hazır

Şener, “Ülkemiz maalesef çok zor bir dönemden geçmekte. Çin’in Wuhan şehrinden başlayan Koronavirüs (Covid-19) tüm dünyayı etkisi altına almış, salgın hastalıkta milyonlarca kişi mağdur olmuş, binlerce kişi hayatını kaybetmiştir ve henüz çaresi de bulunamamıştır. Ülkeler kendi dertleri ile uğraşmaktan, kimse kimseye yardım edemez olmuş, maske, test kiti, solunum cihazı, medikal siperlik, eldiven gibi ilk öncelikli koruyucu malzemeler bulunamaz hale gelmiştir. Henüz geneli kapsayan bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmemiş olmakla beraber 65 yaş üzerine bu yasak getirilmiştir. Zira bu virüs en çok ileri yaştaki insanlarda ve kronik hastalıkları olan kişilerde etkisini göstermekte, zarar vermektedir” dedi.

3 boyutlu destek

Devlet gerekli önlemleri almaya çalışmakla beraber, malzeme yetersizliğinin aşılması için tüm çevreler üzerine düşeni yapmaya başladığını belirten Şener, “Üç Boyutlu Destek diye adlandırılan bir grup genç işletmeci üç boyutlu printerleri kullanarak medikal siperlik üretmeye başlamıştır. İşte bu anda da Türkiye Motosiklet Platformu devreye girmiş ve yurt çapında ki gönüllü motosikletçiler ile bu dağıtımı üstlenmiştir. Üretim yapılan işyerlerinden alınan medikal siperlikler ihtiyacı olan bütün ülkede ki hastanelere en kısa yoldan süratle ve gönülden ulaştırılmaktadır. İleri yaşta ki vatandaşlarımızın ev alışverişleri ve bildirilen ihtiyaçları da yine Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri tarafından gönüllü olarak sağlanmaktadır. Her zaman, en ihtiyaç duyulan dönemlerde motosiklet camiası ve Türkiye Motosiklet Platformu yine birlikteliği sağlayarak halkımızla beraber bu salgınla mücadelede de el ele vererek, bir yardımlaşma örneği sergilemiştir. Dileğimiz en kısa zamanda herkesin bu illetten kurtulmasıdır. Maske talep eden sağlık kuruluşlarının aşağıda ki linkten talep yollamaları önemlidir. Herhangi bir ücret talep edilmemekte olup tamamen toplumsal yardımlaşmanın bir gereği olarak gönüllük esasına dayanan bir faaliyettir. https://3boyutludestek.com/ Unutmayın, gerekli olmadıkça evden çıkmayalım. Eğer pozitif bir kişi ile temas ettiysek ve hastalık belirtilerini kendimizde görüyorsak Alo 184’ü arayalım. En önemlisi kurallara uyalım ama ümidimizi hiç yitirmeyelim. Türkiye Motosiklet Platformu olarak sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.