Motosiklet Habercileri

Trafiğin Yeni çözümü : Piaggio 1

Yalın ve hafif tasarımının yanında kaliteli ve gelişmiş güvenlik teknolojilerini bir araya getiren %100 elektrikli scooter Piaggio 1, kolayca çıkartılabilen bataryası ve yüksek bagaj kapasitesi ile dikkat çekiyor. Piaggio 1, 1+ ve 1 Aktif olmak üzere3 farklı model sunan İtalyan markası Şubat ayından itibaren Doğan Trend güvencesiyle Türkiye pazarına sunulacak.

Trafiğin Yeni çözümü : Piaggio 1
28 Ocak 2022 - 23:04

2021 yılında sürdürülebilir elektrikli mobilite araçları yatırımına hız kazandıran Doğan Trend Otomotiv, 2022 yılında da bu doğrultuda Piaggio’nun %100 elektrikli Piaggio 1 modelini, şubat ayında  Türk motosiklet severler ile buluşturacak.

Yalın ve hafif tasarımının yanında kaliteli ve gelişmiş güvenlik teknolojilerini bir araya getiren %100 elektrikli scooter Piaggio 1, kolayca çıkartılabilen bataryası ve yüksek bagaj kapasitesi ile dikkat çekiyor. Piaggio 1, 1+ ve 1 Aktif olmak üzere3 farklı model sunan İtalyan markası Şubat ayından itibaren Doğan Trend güvencesiyle Türkiye pazarına sunulacak.

Minimal ve Pratik

Arka tekerleğe entegre bir elektromotorla hereket eden ve 50 CC bir scooter kadar güç üretebilen Piaggio 1 şehir içi ulaşım için pratik ve minimal çözümler sunuyor. Şubat ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacak olan Piaggio 1, en küçük ayrıntıya özen gösterilen çekici bir tasarımı, gelişmiş konfor seviyesi ve üst düzey kullanım kolaylığının yanı sıra dijital renkli göstergeleri, tam LED aydınlatmaları ve anahtarsız çalıştırma sistemi gibi gelişmiş teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Kaba plastik içermeyen büyük 5,5 inçlik dijital renkli LCD ekran bulunan Piaggio ışık sensörü sayesinde ışık yoğunluğuna (gündüz/gece modu) göre arka plan ve yazı tipi rengini uyarlıyor bu sayede her zaman mükemmel bir görüş sunuyor. Tam boy bir Jet (çenesi açık) kaskı alabilen sele altı saklama bölmesi sunan Piaggio önemli bir bagaj kapasitesi sunan sınıfındaki tek e-scooter.

Çıkartılabilir Batarya ve Hızlı Dolum Özellliği

Piaggio 1, batarya şarj işlemlerini mümkün olduğunca kolay hale getirmek amaçlı tasarımı sayesinde evden işe gidip gelirken veya şehir içinde seyahat ederken menzil sorunu yaratmıyor. Batarya, tüm versiyonlarda bataryayı araca bağlayan kablo bağlantısını sökerek sadece birkaç saniye içinde çıkarılabiliyor. Lityum-iyon bataryası bulunan Piaggio’nun tam şarj için gereken standart süresi 220 Volt enerji ile 6 saat. Batarya, 800’e kadar tam şarj döngüsü için mükemmel verimlilik sağlıyor. 800 şarj döngüsünden sonra bile batarya kapasitesinin %70’ini koruyor.

Yüksek Güç ve Performans

Arka tekerlek göbeğine entegre olan ve güç sunan elektromotor, Piaggio’nun özel teknolojisi ile geliştirildi. Bu uygulama e-scooterın yerleşimini de basit ve kompakt hale getirmeye katkıda bulunuyor. 1 ve 1 + versiyonlarında 1,2 kW güç üreten bir elektromotor kullanırken, 1 Aktif versiyonundaki 2 kW gücünde bir elektromotor devreye giriyor. Elektromotorlar, geleneksel 50 cc scooter’lara eşdeğer bir performans ve yine elektromotorlara özgü ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan karakterle birlikte her zaman canlı ve atak bir sürüş keyfi sunuyor.

3 Farklı Seçenek Sunuluyor

PIAGGIO 1.

İki farklı renk temasıyla sunulan Piaggio 1, 10 kg ağırlığında 1,4 kWsa batarya ile donatılmış. 45 km/s maksimum hız, ECO* modunda 55 km’ye varan menzil, SPORT modunda ise 48 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunuyor.

PIAGGIO 1+.

15 kg ağırlığında daha yüksek kapasiteli 2,3 kWsa batarya ile donatılan Piaggio 1+ versiyonu, yine 45 km/s maksimum hız sunarken, ECO* modda 100 km’ye varan menzil,

SPORT modda ise 68 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunabiliyor.

PIAGGIO 1 ACTIVE

Tıpkı 1+ versiyonu gibi 15 kg ağırlığında daha yüksek kapasiteli 2,3 kWsa batarya ile tüketici ile buluşan bu versiyonun da maksimum hızı 45 km/s. Arka salıncaktaki kırmızı süslemeleriyle diğer versiyonlardan görsel olarak ayrışan Piaggio 1 Active versiyonu ECO* modda 85 km’ye varan menzil, SPORT modda 66 km’ye varan menzil (WMTC verilerine göre) sunuyor.

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.