Motosiklet Habercileri

ÜST SEVİYEDE MACERA İÇİN TENERE 700 WORLD RAİD

ÜST SEVİYEDE MACERA İÇİN TENERE 700 WORLD RAİD
23 Haziran 2023 - 13:58

 

Yamaha Motor’un Dakar şampiyonu Tenere efsanesi 40’ncı yaşını kutluyor. Yeni yaşına yeni kimliğiyle giren Tenere World Raid ile heyecan ve macera doruğa çıkıyor. Tenere 700 World Raid, Yamaha’nın her zamankinden daha da ileri gitme kabiliyetine sahip en ekstrem uzun mesafe macera motosikleti. İlk Dakar Rallisi'ni kazanan ve 40 yıldır dünyanın en zorlu yarışında podyum için mücadeleye devam eden orijinal Yamaha XT motosikletleriyle aynı sağlam genlere sahip Tenere, sürücülerin macera ruhunu açığa çıkarırken yeni ufukların ötesini keşfetmelerini sağlıyor. Ve bu yıl Tenere 700 World Raid ile macera bir üst seviyeye taşınıyor. Tenere World Raid Yamaha Motor yetkili satış noktalarında yeni yol arkadaşlarını bekliyor.

 

İki yana monte edilmiş, 23 litre kapasiteli yakıt depoları Tenere 700 ailesinin üçüncü üyesi, diğer iki modelden daha fazla güven ve konfor sunmak üzere en son
teknoloji ürünü süspansiyon, geliştirilmiş ergonomi, ralli motosikletlerinden ilham alan tasarım ve en gelişmiş teknik özelliklere sahip. Yeni ve iki yana monte edilmiş, 23 litre kapasiteli yakıt depoları en uzun seyahatlerde bile güven sağlamak ve yakıt uyarısı ışığı yanıp sönmeye başladığında tüm sürücülerin yaşadığı menzil kaygısını ortadan kaldırmak için tasarlandı. Bu yeni yakıt depoları, normal kullanım koşullarında 500 km'ye kadar menzil sağlayarak Tenere 700 World Raid'i vahşi doğanın efendisi haline getiriyor ve sürücüye çok daha fazla özgürlük sunuyor. Aracın kütlesi, ön ve arka kısım arasında düzenlenen ideal bir ağırlık dağılımı ile daha da merkezileştirildi.

Gelişmiş sürücü çevikliği için düz sele..

Tenere 700 World Raid, yeni ikili yakıt deposu tasarımının azaltılmış yüksekliğinin yanı sıra sele ile tank arasında daha yumuşak bir geçiş için çok daha düz bir profil sağlayan 890 mm yüksekliğindeki yeni bir sele tasarımına da sahip. Bu tasarım, sürücünün engebeli arazide kontrolü kaybetmemek için vücut ağırlığını kaydırırken gereken en az çabayla ileri ve geri hareket edebilmesini sağlıyor. Yeni ergonomi hem oturarak hem de ayakta sürüş pozisyonları için oldukça uygun. Orta kısmında yüksek kavrama bölgesi bulunan sele, sürüş sırasında hareket özgürlüğü sağlayan daha pürüzsüz iki farklı tür deri kullanılarak üretildi.

Mobil bağlantı özelliğine sahip 5 inç renkli TFT gösterge…

Yeni 5 inç renkli TFT gösterge, motosikletin MyRide uygulamasıyla iletişim kuran ve gösterge panelinde görüntülenen kısa mesaj ve gelen çağrı bildirimleriyle bağlantıda kalmayı sağlayan İletişim Kontrol ünitesi (CCU) ile eşleştirildi ve mobil pil durumu bağlantı kurulur kurulmaz görüntüleniyor. Bu bağlantı özelliği ve düzeltilmesi gereken herhangi bir teknik sorunu belirleme yeteneği, macera sürücülerinin özellikle de yabancısı oldukları bölgelerde uzun mesafeli yolculuklara çıktıklarında daha huzurlu ve güvende hissetmelerini sağlıyor. Tenere 700 World Raid sürücüleri yeni 5 inç renkli TFT göstergedeki 3 farklı tema arasından seçim yapabiliyor.

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.