Motosiklet Habercileri

Toprak’tan İdlib şehitlerine vefa

Motosiklet sporlarında Türkiye’nin gelecek vaat eden gençleri arasında gösterilen Toprak Razgatlıoğlu, Avustralya’da süren Dünya Superbike Şampiyonası’nın açılış yarışında birinci oldu.

Toprak’tan İdlib şehitlerine vefa
02 Mart 2020 - 11:26

Pata Yamaha sporcusu Razgatlıoğlu 4 bin 445 metrelik piste 22 tur sonunda elde ettiği birinciliği asker selamıyla İdlip şehitlerine armağan ederken, dünya markalarının temsilcilerinin izlediği kutlamalara katılmadı. Toprak, “Aklımız ruhumuz Türkiye’mizde. Sezonun ilk birincilik kupasını şehitlerimize armağan ediyorum” dedi.

Türk motosiklet sporlarının gelecekteki temsilcisi olma yolunda hızla ilerlerken İngilizce öğrenen, kendini geliştirerek mütevazi bir hayatı seçen Toprak Razgatlıoğlu, Avustralya’da kendisine yakışanı yaptı. 23 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, dünyanın en büyük 5 motosiklet markasının kurucusu olduğu Süperbike Şampiyonası’nda Pata Yamaha takımı adına R1M ile yarıştı. Razgatlıoğlu, Victorya’da ki 4 bin 445 metrelik Phillip Island Pisti’nde R1M ile 22 tur sonunda birincili oldu. 2009 yılından bu yana Avusturalya’da şampiyonluk elde edemeyen Yamaha’ya ilk galibiyetini kazandıran Toprak, 33 dakika 48 saniye 344 salise ile favori gösterilen rakiplerine bile fark attı. Sezon sonunda şampiyon olacağı düşünülenleri geride bırakan Toprak, ikinciolan İngiliz Alex Lowes ve üçüncü olan İngiliz Scott Redding ile podyuma çıktı.

“Aklım fikrim Türkiye’de”

İstiklal marşını okuduktan sonra kaskıyla asker selamı veren Toprak, podyumdaki kutlamaya katılmadı. İdlip’te yaşanan hain saldırı sonucu 34 askerimizin şehit olması nedeniyle eğlenemeyeceğini belirten Toprak, dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinin temsilcilerinin izlediği kutlamaya kalmadı. Toprak böylece herkesin dikkatini İdlib’teki saldırıya çekti.Verdiği asker selamı ile motosiklet camiasında büyük yankı uyandıran Toprak Razgatlıoğlu, “Bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal marşımızı okutabilmek için bizler ülkemizden uzakta elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aklımız ruhumuz Türkiye’mizde. Sezonun ilk birincilik kupasını şehitlerimize armağan ediyorum.Türkiye’den gelen haberler beni etkiledi ve üzdü. Çok şehidimiz var. Her yarışa çıktığımda elimden geleni yapıyorum. Allah nasip etti, birinci oldum. Bu birinciliğimi bütün şehitlerimizin adına aldım. Yarış bittikten sonra asker selamıyla desteğimi daha doğru aktarmaya çalıştım” dedi.

Rakiplerim çok yakındı ama başardım”

Toprak Razgatlıoğlu, “Yarışa inanarak çıktım. Çok stresliydim ama inanıyordum. Serbest antrenmanda motosikleti daha iyi hissettim. İyi dönüyordu ve arka kavrama çok daha iyiydi. Kendi kendime yarışa hazır olduğumu söyledim. Ama yarıştan önce inanılmaz derecede stresliydim. Çünkü ilk kez R1 ile yarışıyordum. İyi bir pozisyona ihtiyacım olduğunu biliyordum ve starttan sonra yarış koşullarına odaklandım. Lastikleri korumak zorunda olduğumu biliyordum. Motosikletim kayıyordu ve son turda endişelendim. Çünkü gazı açtığımda dönmeye başlamıştı, ilerlemiyordu. Rakiplerim çok yakındı ama yeni R1 ile benim için motivasyon açısından da son derece önemli olan bu yarışı kazandım” dedi. Toprak babası Arif Razgatlıoğlu’nun memleketi Sakarya nedeniyle 54 numara ile yarışıyor.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.