Motosiklet Habercileri

İki teker tutkunlarının ortak sesi Türkiye motosiklet Platformu

En büyük motosiklet topluluğu Türkiye Motosiklet Platformu, iki teker kullanmanın sadece sürmek olmadığını kanıtlayan bir sivil toplum kuruluşu oldu. 2013 yılında 23 motosiklet kulübünün birleşmesiyle oluşturulan TMP, şimdilerde Türkiye’nin ilk motosiklet temalı uzun metraj filmini çekerek camianın tam anlamıyla sesi oldu.

İki teker tutkunlarının ortak sesi Türkiye motosiklet Platformu
23 Şubat 2020 - 17:05

TMP Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Şener, “Motosiklet insanın hayatında farklı yeri olan tutkudur. Motosiklet bilinci; özgürlüktür, yardımlaşmadır, dostluktur, kardeşliktir. Aynı zamanda milli birliktir, beraberliktir, milli duygudur, vatanına bağlılıktır, Cumhuriyet’tir, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu duygularla kurulan platformumuz 7 yıldır oy birliğiyle seçilen Zafer Fatih Özsoy başkanlığında ilerliyor. Günümüzde 213 dernek ve kulüp çatımızda toplanıyor. Milli bayramlarda kortejler düzenliyoruz, gazilerimiz ve şehit ailelerimizle kucaklaşıyoruz. Her Çanakkale Zaferi yıldönümünde ‘Şehitler Bizi Bekler” sürüşü yapıyoruz. Katil bariyer dediğimiz motosikletlilerin ölümüne neden olan bariyerlerin değiştirilmesi için çabalıyoruz” dedi.

“Haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye hazırız”

Türkiye Motosiklet Platformu’nun toplumun tüm sorunlarına ve çarpıklıklara anında tepki veren duyarlı insanlardan oluştuğunu söyleyen Şener, “ Kadınların taciz edilmesi ya da kadına yönelik şiddeti sert dille protesto ettik. Kan ve organ bağışı ile ilik naklinin artması için çabalıyoruz. Devlet kademelerinde motosikletçilerin seslerinin duyurulması, sorunlarına çözüm bulunması için gerekli görüşmelerin yapılması randevular alarak ortak ses olmaya çalışıyoruz. TMP, motosiklete gönül veren kulüp, dernek ve bireysel motosikletçilerin, kısacası herkesin içinde yer aldığı bir çatıdır. Ama kimsenin üstünde değildir, aksine motosiklete gönül verenlerin hizmetinde bir kuruluştur” diye konuştu.

Elini Taşın Altına Koyanlar

Şener, “Belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi için, içimizde operasyonal bir ekip kurduk. ETAK (Elini Taşın Altına Koyanlar) diye adlandırılan bu ekip tamamen gönüllü 32 kişiden oluşuyor. TMP, hiçbir siyasi partinin uzantısı değildir, siyasi kişilerden yardım kabul etmeyiz. Motosikletçiyi anlamak, hayat felsefesini çözebilmek için onun gibi yaşamak gerekir. O rüzgârı yüzünüzde, özgürlüğü ruhunuzda hissetmeniz gerekir. Türkiye Motosiklet Platformu, pozitif düşünen, motosikletçiler için var olan bir sivil toplum kuruluşudur. Amacımız motosikletçilerin sesi, soluğu, çaresi ve mutluluğu olmaktır” dedi.

 

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.