Motosiklet Habercileri

İstanbul’da 3 Hintli

İstanbul’da 3 Hintli
19 Şubat 2019 - 21:55

Tuzla’da 2005 yılında kurulan Kuralkan’ın dev motosiklet fabrikası 3 yıllık aranın ardından yeniden makinelerini çalıştırıyor.

Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Hindistanlı Bajaj’ı Türkiye pazarına sokan Kuralkan Holding, Bajaj RS 200, Bajaj NS 200 ve Bajaj NS 160’ı Tuzla’da üretme kararı aldı. Bajaj Avrupa pazarına Tuzla’da üretilen modellerle ulaşacak. Fabrikada 2’si ATV 8 Kanuni modeli de seri üretime geçecek.

1980’li yıllarda Türkiye yollarında fırtına gibi esen MZ motosikletlerinin üreticisi Kuralkan Holding daha sonra Kanuni markasıyla motosikletler üretmiş, 2005 yılında da Tuzla’da 60 bin metrekarelik bir üretim üssü kurmuştu. Kuralkan Holding daha sonra Hindistanlı motosiklet üreticisi Bajaj’ın ürünlerini Türkiye’ye getirmiş ve ciddi bir kullanıcısı kitlesine ulaşmıştı. Ancak 3 yıl önce motosiklet sektöründeki durgunlukla birlikte Tuzla’daki fabrikada üretim durdu. Kuralkan Holding Bajaj’ın distribitörlüğüne ağırlık verdi. Ancak 2019 yılı Kuralkan için atılım ve yenilikler yılı olacak.

Fabrikayı açıyoruz

Kuralkan A.Ş.’nin 2019 yılı için aldığı kararları bir basın toplantısıyla duyuran Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, Tuzla’daki üretim üssünü yeniden açacaklarını ve satış sistemini tamamen değiştireceklerini söyledi. Ekrem Ata, “Artık tüketiciler satın almak istedikleri motosiklet siparişini on-line olarak e-Kuralkan’a verecekler. Teslimatlar ve test talepleri bayiler kanalı ile gerçekleşecek. Yeni iş modelimiz ile bayilerimiz birer çözüm ortağımız olacak ve işlerine devam edecekler ve finans ile uğraşmayacaklar, sadece satışa yoğunlaşacaklar. Bu sistemle daha önce yüzde 8-10 olan kar marjları zor dönemlerde yüzde 1’e hatta 0’a iniyordu. Şimdi yeni sistemimizle bu kar marjı yüzde 4-5 oranında olacak. Ayrıca kalan yüzde 4-5 oranı da tüketiciye yansıtacağız. Bu sistemi “satış sizden, finans yönetimi bizden” olarak adlandırıyoruz” dedi.

Yılda 60 bin motosiklet üretebiliriz

Ekrem Ata Tuzla’daki fabrikayı yeniden açacaklarını da belirterek, “Adı efsaneleşmiş olan Kanuni markamızı 3 yıl aradan sonra tekrar üretmeye başlıyoruz. Kanuni modelimizin 8 versiyonu olacak. Bajaj motosikletleri ve üreteceğimiz ATV’ler ile birlikte toplam model sayımız 11 olacak. Motosikletlerin hepsi Euro4 standartlarında çevre dostu ürünlerden oluşuyor. Kanuni markamız ile birlikte en yeni modellerimizi ilk olarak 21 Şubat Perşembe günü başlayacak Motorbike 2019’da müşterilerimizin beğenilerine sunacağız ve cazip fiyatlarımızı açıklayacağız. Mart ayından itibaren Kanuni modellerimizin üretimine başlayacağız ve nisan ayından itibaren pazara sunacağız” diye konuştu.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.