Motosiklet Habercileri

Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi

Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi
18 Eylül 2018 - 14:50

Milliyet gazetesinden Gökhan Karakaş‘ın haberine göre, Eskimo kültürünü tanımak ve buz tutan yollarda iki tekere binmek isteyen Kalaycı, Kuzey Amerika boz ayıları ile kovalamaca bile yaşadı. Kalaycı, Alaska’da 17 günde 6 bin km yaptı.

Evlerin önünde deniz uçakları

Dünyanın en tehlikeli ve ulaşılamaz yollarında motosiklet kullanarak zoru başarmayı hedefleyen Serpil Kalaycı, ABD’nin Alaska eyaletine gitti. Kalaycı, Kuzey Yarımküre’nin en soğuk yerlerinden Alaska’da ki seyahatine Anchorage kentinden başladı. Pek çok aksiliğe rağmen 11 Ağustos’ta motosikletiyle yola çıkan Kalaycı, su kanallarındaki evlerin önünde park halinde küçük uçakları gördü. Evlerde yaşayan ailelerin ulaşım için küçük deniz uçaklarını kullandığını öğrenen Kalaycı çok şaşırdı. Fairbans kentinin ardından Fairbanksten Dalton Highway adlı çamurlu yolda ilerleyen motosikletli, dondurucu soğukla ilk kez orada karşılaştı. Sürekli kapalı havada ve uçsuz bucaksız yollarda motosiklet süren Kalaycı, 100150 km boyunca benzin istasyonu yada yerleşim yeri bulamadığı için yanında yedek benzin taşıdı. Kalaycı, “Yasalar gereği karayolunda kamyonların önceliği var. Yol önceliklerini kullanarak çok hızlı gidiyorlar. Kamyonlara çok dikkat ettim. Yolun sadece çamurlu sanıyorum ama altında buz olduğunu sürerken fark ettim.” dedi.

Boz ayılarla vahşi karşılaşma yaşadı

Yucon Nehri kampına zorlanarak vardığını belirten Kalaycı, Kuzey Amerika kıtasının en büyük kara yırtıcısı boz ayılarla karşılaştı. Ayılardan korunmak için ayı spreyi ve ürkütücü düdük taşıyan motosikletli, mevsimsel göçlerini yapan somon balıklarının peşinden nehirlere gelen boz ayıları görüntülerken küçük bir kovalamaca yaşadı.

Kalaycı, “Hava kararırken çadır kurmak istedim. Ama ayıların 3 km uzaktan koku aldığını ve yanımdaki yiyeceklere gelebileceklerini söylediler. Bir kamp alanında kaldım. Çok zaman ‘Allahım ne işim var burada’ dediğim oldu. Çok zor şartlarda yol yaptım. Somon balığı göçü sırasında bozayıların daha kolay görüntülendiğini öğrendim. Silahlı balıkçılar eşliğinde dolaşırken arkamdaki manzara ile fotoğraf çektirmek istedim. Ama boz ayı bunu tehdit algılayıp ani saldırıya geçerek 20 metre kadar yanıma yaklaştı. Çok korktum ama onların evinde olduğumuz için asla bozayıları suçlamadım. Ayı bana doğru koşarken İstanbul’dan aldığım spreyinde işe yaramayacağını anladım.” dedi.

Yerkürenin 66. parallelindeki Kuzey Kutup Dairesi’ne ulaştığında büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Kalaycı, “ Hem motosikletimin yetersizliğinden hemde yaz olmasına rağmen sert iklimden Himalaya geçitlerini arar oldum. Yine de Alaska’da nın vahşi güzelliği beni çok etkiledi. Denali Ulusal Park’ta küçük bir doğa safarisi bile yaptım. Manzarası harika akarsuları, vahşi hayvanları ve renkli balıklarıyla cennet gibi bir yer. “ dedi.

Kızak köpekleriyle buzul turu

Şirin liman kenti Seward’da 8 saatlik bir tekne turu ile kambur balina görebildiğini ekleyen Kalaycı, “1 saat buzul üzerinde yürüyüş yaptım. Kızak köpekleriyle buzların üzerinde Alaska’nın vahşi doğasını keşfetmek motosiklete binmek kadar zevkliydi. Motosiklet sürmek, kalacak yer hatta yiyecek bulmak çok zor. Ama Alaska tüm zorluklara değecek kadar doğal. Çok pahalı bir rota olmasına rağmen Alaska, vahşi yaşamı ve yardımsever insanlarıyla gidilmesi gereken bir rota” dedi.

Aileden maceracı ve motosiklet tutkunu

1981 yılının Türkiye ralli ve motokros şampiyonu Hasan Kalaycı ile Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçılarından Tuna Kalaycı’nın kızı Serpil Kalaycı’nın ablası Seden Güzel de ilk lisanslı kadın motokrosçulardan. 30 yıldır motosiklet kullanan Kalaycı, 16 yıldır yurt dışına motosikletiyle gidiyor. 2016’da Hindistan’da dünyanın en yüksek zirvelerine ev sahipliği yapan Himaliyaları’ı tek başına geçen Kalaycı, 2017’de dünyanın en tehlikeli yollarından Meksika’da ki Şeytan Omurgası’nı da motosikletiyle aşmayı başarmıştı.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.