Motosiklet Habercileri

Can Bonomo kaza geçirdi, “#motorlarıfarkedin” yazdı

Can Bonomo kaza geçirdi, “#motorlarıfarkedin” yazdı
26 Eylül 2018 - 12:21

Müzisyen Can Bonomo motosikletiyle seyir halindeyken, bir taksinin aniden açılan kapısına çarparak yaralandı. Kaburga ve köprücük kemiği kırılan Can Bonomo, kazayı “motorları fark edin” etiketiyle instagram hesabından duyurdu.

Can Bonomo, kolu sarılı haldeki fotoğrafının altına, “Merhaba Rock’n Rolla; Bugün ufak bir motorsiklet kazası geçirdim. Ciddi bir durum yok. Köprücük kemiğimde ve kaburgamda kırıklar var. 1 ay kadar yatarım evde. Film falan izlerim. Şu taksi kapılarını kovboy gibi açmayın çok kırılıyorum valla. Önümüzdeki konserlerin birkaçına da gelemiycem. Siz de gitmeyin bence ??Öpüyorum yastıklar içerisinden. #motorlarıfarkedin” mesajını yazdı.

Bu teknikle hayatınızı kurtarabilirsiniz

Kapı kazaları ikiteker sürücülerinin her zaman kabusu olmuştur. Ancak ilk olarak Hollanda‘da, daha sonra İngiltere‘de uygulanmaya başlanan, okullarda eğitimi verilen “Dutch Reach Tekniği” ile ikitekerlilerin hayatını kurtarmak mümkün. Dutch Reach, araç kapısını kapıya uzak olan el ile açmaya verilen ad. Bu da kapıyı açarken yüzünüzü arkaya döndürmek “zorunda kaldığınız” anlamına geliyor. Siz kapıya uzak elinizi kapıyı açmak için götürdüğünüzde istemsiz bir şekilde omzunuzun üzerinden arkanıza bakmak durumunda kalıyor, yani vücudunuzu kapıya doğru çeviriyor, dolayısıyla potansiyel kazalara karşı önlem almış oluyorsunuz. Arkanızdan gelen bisikletli ya da motorsikletlileri fark edebilmeniz için tasarlanan bu yöntem, çoğu gelişmiş ülkede hızla uygulanmaya ve yayılmaya devam ediyor.

Ehliyet sınavlarında soruluyor

Dutch Reach, bisikletin en yaygın kullanıldığı şehirlerden biri olan Hollanda’da okullarda öğrencilere ders olarak öğretilirken, ehliyet sınavlarında kullanıcıların karşısına soru olarak çıkıyor. Dutch Reach, bisikletlilerin tabiriyle “dooring” (kapılanmak) kazalarına karşı alınan en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.