Motosiklet Habercileri

Sırt çantalı gezginler buluştu

Sırt çantalı gezginler buluştu
04 Mart 2018 - 23:54

Dünyayı motosiklet, otostop, bisiklet ya da yürüyerek gezen 52 gezgin Caddebostan Kültür Merkezi’nde buluşarak birbirinden ilginç anılarını anlattı.

Dünyanın farklı coğrafyalarını ve kültürlerini keşfetmek için sıra dışı yolculuklara çıkan Türk gezginlerin sayısı hızla artıyor. Çoğu kez büyük şehirde yaşamaktan sıkılan ve yüksek gelir getiren işlerinden ayrılarak yollara düşen seyyahlar için ilk kez bir zirve düzenlendi. Avrupa Rüyası’nın desteğiyle bir araya gelen 52 gezgin, keşfetmek duygusuyal çıktıkları rotaları anlattı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde iki gün süren zirvede Motosikletli Gezginler, Afrika Sevdası, Çift Gezginler, Efsaneler, Lezzetin Peşinde, Her Yolculuk Bir Hayal İle Başlar, Doğa-Gezgin ve Kadın konu başlıklarında 10 oturum yapıldı. Tüm ABD’yi gezen sunucu Derya Taşbaşı, “Seyahat programları hazırlayarak insanların hayallerine dokunmak çok güzel ama tecrübelerimi diğer gezginlerle paylaşmakta mutluluk verici” dedi.

Dünyayı keşfedenler buluştu

Motosikletiyle ve tek başına gittiği Moğolistan, Kuzey Afrika ve Balkan ülkeleri seyahatleriyle tanınan Asil Özbay, “ Yüzlerce farklı kültürü ve insan hikayesine tanık olan insanların bir araya gelmesi çok güzel oldu. Bir ülkenin deniz kıyısındaki kültür ile dağlarında yaşayanların kültürü farklı olabiliyor. Burada dünyayı gezerek keşfeden insanlar buluştu” dedi.

Etkinliği düzenleyenlerden Gökhan Kuloğlu ise, “İki günde 2 bin 500 kişi gezginlerin heyecan verici hikayelerini dinledi. İnsanoğlunun içinde var olan keşfetme isteği ve yeni insanlar tanıma arzusu kısıtlı imkanlarla bile seyahat etme isteğini tetikliyor. Bu zirveyi her yıl geliştirerek tekrarlayacağız” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.