Motosiklet Habercileri

Mahruki’den #katilbariyeristemiyoruz kampanyasına destek

Mahruki’den #katilbariyeristemiyoruz kampanyasına destek
12 Aralık 2018 - 8:55

MotoBahriye Motosiklet Platformu, geleneksel buluşmasını Maltepe Charisma Cafe‘de gerçekleştirdi. Buluşmanın önemli bir konuğu vardı.

AKUT’un kurucusu, motosiklet tutkunu, dağcı ve Kar Kaplanı Nasuh Mahruki, Motobahriye ile buluştu. Motosiklet seyahatlerini, başından geçen birbirinden ilginç olayları anlatan Mahruki, gecenin sonunda izleyiciler ile birlikte  “#katilbariyeristemiyoruz” dedi.

İlk motosikletinin Yamaha Tenere XTZ 660 olduğunu anlatan Mahruki, ağırlık merkezi yukarıda olduğu için kullanamadığını ve  sattığını söyledi. İkinci motoru BMW R80 Basic‘ten ise çok memnun kaldığını belirten Mahruki, “Bununla Nepal’e gittim. Çok dengeli bir motosiklet. Bu motorumu oğluma saklıyorum” dedi. Mahruki, en sevdiği motorunun ise BMW R 1150 GS Adventure olduğunu ve hala sattığı için pişmanlış yaşadını söyledi.

Bugünlerde büyük hacimli motorlar yerine Vespa‘yı tercih ettiğini belirten Mahruki, uzun yollara yine ağır makinelerle çıktığını fakat İstanbul trafiğinde ihtiyaca göre motor kullandığını söyledi.

Bilkent Üniversitesi‘nde dağ ve yamaç sporları yapan insanlarla tanışınca hayatının şekillenmeye başladığını dile getiren Mahruki, “Bu insanlar tarih ve felsefe ile de ilgileniyordu. Bu da benim küresel bir vizyona sahip olmamı sağladı” dedi.

Yüksekler güce bakmıyor

Zirvelerde oksijen yetersizliğinden kaynaklı ofis taşıma akut durumların yaşanabildiğini belirten Mahruki, “Günlük hayatta vücut geliştirme hocalığı yapan birisi bile yükseklerde akut hale girebiliyor. Ayağnı kaldıramayacak kadar halsizleşiyor” diye konuştu.

Crash sendromuna dikkat

Travma sonrası stres bozukluğu kavramı ile ilk kez 17 Ağustos depremi sonrası tanıştıklarını belirten Mahruki, birçok arkadaşının aylarca yalnız uyuyamadığını, yemek yiyemediğini söyledi. Depremlerin, insan vücudunun en çaresiz anlarını ortaya çıkardığını belirten Mahruki, yine depremde tanıştıklarını “crash” sendromunu ise şöyle anlattı :

“Kazazedeyi enkazdan konuşarak çıkarıyoruz. Yolda hayatını kaybettiği haberi geliyor. Ne olduğunu anlayamadık. Sonra öğrendik ki, iç organlarda ezilmeden kaynaklı hücreler ölüyorlar ve diğer hücreleri zehirliyorlar. Bu o kadar hızlı oluyor ki, konuşa konuşa kurtardığınız yaralı, hastaneye ulaşamadan ölmüş oluyor” dedi.

Nasuh Mahruki, gecenin sonunda MotoBahriye üyeleri ile #katilbariyeristemiyoruz kampanyasına destek vermek için video çekti.

İşte o video

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.