Motosiklet Habercileri

Gelecekten gelen ziyaretçi : 3CT

Gelecekten gelen ziyaretçi : 3CT
22 Kasım 2018 - 23:08

MotosikletHabercileri İzlenimi

Yamaha‘nın bugün düzenlenen Niken tanıtım toplantısında Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ersin Şeker‘in açıklamaları arasında bir bölüm özellikle dikkatimizi çekti. Yamaha’nın üç tekerlekli motosiklet segmentinde devam hamlesi olan 3CT, birkaç ay sonra Türkiye‘de sevenlerinin karşısına çıkacaktı. Oysa ile gelen açıklamalarda en erken 2020 tarihi veriliyordu.
Grenaj ve kafa yapısı, koltuk yanlarındaki led ışıklandırmalar ve öndeki 3 tekerleğiyle gelecekten izler taşıyan, şehir içi ulaşımına getirdiği yenilikleriyle çığır açan Yamaha’nın 3CT prototipi Şubat ayında yapılacak Motobike Fuarı’nda Türk kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Yamaha 3CT ön çift tekerlekle farklı hava ve yol koşullarında daha fazla kontrol sağlarken, sürücü üzerindeyken kendi kendine ayakta durabilmesiyle de şehir içi için fazlasıyla konfor sunuyor. Yamaha 3 CT Türkiye pazarı için en önemli özelliği otomobil ehliyeti ile kullanılabilecek olması.
Plazadaki işinizden çıktınız. Takım elbisenizin üzerine montunuzu, kaskınızı ve eldivenlerinizi taktınız. İstanbul’da trafik berbat. “Otomobillerin arasından motosikletinizle süzülürken sizi en çok yoran şey nedir” diye sorsalar, “her duruşta ayağımı yere koymak” deriz ama artık akıllı sürüş teknolojileriyle bunun da çözümü var.

Yamaha’nın adeta gelecekten gelen ziyaretçisi 3CT ile artık ayaklarınızı yere koymak zorunda değilsiniz. Siz üzerinde olduğunuz sürece çok düşük hızlarda, hatta durduğunuzda bile 3CT sizi ayakta ve hazır vaziyette bekliyor.

3 tekerlekli şüpheliler
Üç tekerlekli motosikletler hayatımıza girdiğinde birçok motosiklet kullanıcı tarafından şüpheyle karşılandılar. Kimi sevdi, kimi denemediği halde hiç sevmedi ya da motosiklet ruhuna aykırı buldu. Şehir içinde sunduğu konforun yanında güvenlik algısı da bazılarımızı bu sevimli motosikletlere yönlendirdi.

Sadece şehir içi değil

Yamaha’nın ilk 3 tekerlekli modeli Tricity dünyanın her köşesinde binlerce motosikletçiye ulaştı. Ancak motoru nedeniyle uzun yollarda pek tercih edilmedi. Yamaha, Tricity’den aldığı güçle çıtayı birkaç dilim yükselterek Yamaha 3 CT’nin konseptini oluşturdu. CT güçlü ve ekonomik 300cc Blue Core motoruyla uzun mesafeli yolculuklarda da motosiklet severlere bir alternatif sunuyor. Blue Core motor her devir aralığında gerçek performans vaat ediyor.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.