Motosiklet Habercileri

Yüzlerce motosikletçi Altın Elbiseli Adam’ı andı

Yüzlerce motosikletçi Altın Elbiseli Adam’ı andı
28 Temmuz 2018 - 17:45

Fulya‘ta buluşan motosikletçiler, Barkın‘ın hayatını kaybettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nden konvoyla geçerek Çengelköy‘e sürdü. Barkın‘ın ebedi istirahatgahını ziyaret eden motosikletçiler, daha sonra Motto Akademi‘de Barkın için düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Çektiği eğitim ve inceleme videolarıyla, Altın Elbiseli Adam olarak tanıdık Barkın‘ı. Esprili dili, motosiklet konusundaki bilgisiyle öne çıkıyordu. Youtube‘daki kanalını binlerce motosikletçi takip ediyordu. Sevmeyenlere motosikleti, virajdan korkanlara virajı sevdirdi, koruma kullanmak istemeyenlere koruma giymeyi öğretti. Altın Elbiseli Adam‘ın ünü o kadar yayıldı ki, motosiklet fuarlarında motosikletlerden çok onunla fotoğraf çektirilirdi.

Barkın geçtiğimiz yıl 25 Temmuz‘da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nden geçerken akıl almaz bir kaza geçirdi. Köprünün çıkışında otomobilini park eden alkollü Buğra Erdem, karşıya geçmeye çalışırken aniden Barkın‘ın motosikletine çarptı. Barkın da, Buğra Erdem de hayatını kaybett. Yapılan soruşturmada, Barkın‘ın kazada hiç suçu olmadığı, tüm suçun alkollü olan Buğra Erdem‘in olduğu ortaya çıktı.
Barkın‘ın ölümü motosiklet camiasına bomba gibi düştü. Barkın için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı, cenazesini taşıyan aracın arkasından yüzlerce motosikletlik konvoy ilerledi.

Barkın‘ın ölümünün birinci yıldönümünde bir anı sürüşü düzenlendi. Sürüş 25 Temmuz‘da olacaktı ancak o gün şehir yoğun yağmura tesim olunca anı sürüşü 28 Temmuz‘da yapıldı.

Yüzlerce motosikletçi, Barkın için Fulya‘da buluştu. Konvoy 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nden geçerek Çengelköy Mezarlığı‘na gitti.

Barkın‘ın mezarı başında okunan duaların ardından Motto Akademi‘ye geçildi. Barkın burada düzenlenen programla da anıldı. Arkadaşları, takipçileri Barkın‘la ilgili anılarını anlattı.

Çeşme’de de anıldı

İzmir‘in Çeşme ilçesinde, Çeşme Motosiklet Kulübü üyesi motosiklet tutkunları, trafik kazasında hayatını kaybeden Barkın Bayoğlu‘nu andılar.

Çeşme Motosiklet Kulübü Başkanı Şeref Karaoğlu, Atatürk Anıtı‘nın önüne motorlarını sıralayan kulüp üyelerine yaptığı konuşmada, “Altın Elbiseli Adam“ı kaybetmekten derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Bugün burada bulunmamızın nedeni, motosiklet dünyasının renkli isimlerinden biri olarak tanınan ve gençlerimizin kendine örnek aldığı kardeşimiz Barkın Bayoğlu‘nun elim bir motosiklet kazası sonucu aramızdan ayrılışını anmaktır. Tüm motosiklet kullanıcısı ve motosiklete gönül vermiş kardeşlerimizden ricamız, kask ve koruyucu ekipmanlarınız olmadan kesinlikle yola çıkmayın. Yolda dikkatinizi başka şeylere vermeyin. Sadece kendinizden kaynaklı değil, karşı taraftan kaynaklanabilecek hatalara karşı da kendinizi koruyun. Eğer mümkünse profesyonel eğitmenlerden ileri ve güvenli sürüş eğitimleri alın. Eğitim konusunda kulübümüzden destek alabilirsiniz” dedi.

Kuşadası’nda motosiklet konvoyu

Barkın Bayoğlu‘nu Kuşadası‘nda yaşayan motosiklet kullanıcıları da andılar. Kısmet Oteli önünden başlayan konvoy, Atatürk Heykeli önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Motosiklet tutkunları yaptıkları açıklamada trafik terörüne dikkat çektiler.

Motosiklet tutkunu Çağlar Akar yaptığı konuşmada trafikte yaşadıkları sorunları anlattı.

Dört tekerlekli araçlar kadar iki tekerlekli motosikletlerin de önemsenmesi gerektiğini savunan Çağlar Akar, “ Neden ışıklarda arabaların arasından geçip en öne geçmeye çalışıyoruz: Arkadan gelen araç duramaz ise iki araba arasında tost olmayalım diye. Kanunen arabalarla aynı yol hakkına sahibiz. Fakat nereden estiyse ‘motorlar sağdan gider‘ diye bir inanış var. Şeridimizi normal kullandığımızda arabalar tarafından yoldan atılmaya çalışılıyoruz. Hayatımız tehlikeye giriyor yani. Çoğu insanda motor üstündekinin de ‘can taşıdığı‘ ve motorun da bir ‘taşıt olduğu‘ bilinci yok. Bizlere saygı gösterin. Bizim de can taşıdığımızı, işimiz, ailemiz, sevenlerimiz olduğunu unutmayın” dedi.

Yapılan anma konuşmasının ardından toplanan yaklaşık 100 kişilik motosiklet grubu sessizce dağıldı.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.