Motosiklet Habercileri

Müdür “ısı yalıtımı” için yollarda

Müdür “ısı yalıtımı” için yollarda
04 Ağustos 2018 - 14:16

Dünyanın azalan enerji kaynakları nedeniyle önemi her geçen gün artan ısı yalıtımını anlatmak için bir şirketin genel müdürü motosikletiyle yollara çıktı.

Türkiye’de ki binalarda yüzde 20-70’i arasında yaşanan enerji kaybı sorununa ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek isteyen Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, tüm şehirleri dolaşıyor.

Çevreci, ekonomik ve modern bir bakış açısını yansıtması için seyahatini motosikletiyle sürdüren Alioğlu, ‘Isı Yalıtımı, Ülke Kazanımı’ adlı projesi için şimdiden 35 şehir gezdi.
İstanbul’dan çıktığı yolculuğunda Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’ni tamamen dolaşan Alioğlu, gittiği her yerde küresel iklim değişikliğinin kendisini göstermesiyle birlikte ısı yalıtımının daha önem kazandığını anlatmaya çalışıyor.

Isı yalıtım kimliği için geri sayım

Müdür Yollarda adıyla paylaşımlar yapan Alioğlu, “Her binadan enerji kimlik belgesi istenmesine 17 ay (1 Ocak 2020) kaldı. Enerji tasarrufu dünyada artık ön plana çıkıyor. Yani enerjiyi önce verimli kullanmayı öğrenmeliyiz. Gittiğim köy kahvesinde ya da şehir lokalindeki toplantılarda enerjiyi nasıl verimli kullanacağımızı anlatmaya çalışıyorum. Seyahatimde Türk halkının enerji tasarrufuna nasıl baktığını da görme fırsatı buldum.” dedi.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için tasarruf

Alioğlu, enerji tasarrufu için binalara uygulanan mantolama sistemlerinde yalıtım levhalarının kalınlığına dikkat çekti.
Alioğlu, “ Yeşil bir dünya için daha kalın mantolama yapmalıyız. Enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal ettiğimiz bir dönemde dışa bağımlılığı azaltmak için daha fazla enerji tasarrufu sağlamalıyız. Enerji tüketimimizin yüzde 35’ini konutlarda kullanıyoruz. Konutlarda tüketilen enerjinin yüzde 70’inden fazlası, ısıtma ve soğutma amaçlı. 2017’de enerji ithalatı için 37 milyar dolar harcadık ve ithal ettiğimiz enerjinin yüzde 35’ini yani 13 milyar dolarını konutlarda kullandık. Türkiye’de yaklaşık 21 milyon konutun 16 milyona yakınında ısı yalıtımı yok. Dış cepheye uygulanacak, daha kalın ısı yalıtım levhası içeren mantolama uygulaması yapılması ile ortalama yüzde 50 oranında enerji ve yakıttan tasarruf sağlanabilir. Isı Yalıtım levhası kalınlığını 2 kat artırmak, mantolama maliyetini sadece yüzde 20 enerji tasarrufunu 2 kat artırıyor. Mantolamanın kalbinde yer alan ısı yalıtım levhasının kalın olması, enerji tasarrufunu etkileyen en önemli etken” dedi.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.