Motosiklet Habercileri

Hedef : “Motorcu Dostu Trafik”

Hedef : “Motorcu Dostu Trafik”
31 Mayıs 2018 - 16:06

Çelik Çelikyaman / MotosikletHabercileri.com
celit@MotosikletHabercileri.com

Bir yıl önce başlattığı Motorcu Dostu İstasyon projesinde, motosiklet kullanıcılarına kaymayan zemin, özel dolap, motosiklet aksesuarı satan market gibi hizmetler sunmaya başlayan Aytemiz, bu kez de motosikletçilerin güvenliği için “Motorcu Dostu Trafik” kampanyasına öncü oldu. Projede motosikletçilerle araçlar arasındaki farkındalığın arttırılması hedefleniyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Aytemiz Petrol Genel Müdürü Ahmet Eke, “Trafikteki risklerde büyük tehdit altında olan motosikletlilere dikkat. Onlar trafiğin küçük çocuklarıdır” dedi.

Aytemiz‘in yanı sıra Castrol, Unico Sigorta, Türkiye Motosiklet Federasyonu, YUASA Akü‘nün sponsor olduğu; Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu, Motosiklet Endüstrisi Derneği, Suzuki Motosiklet ve Türkiye Motosiklet Platformu‘nun desteklediği “Motorcu Dostu Trafik” kampanyası Hilton Oteli‘ndeki toplantıyla başladı.
Kampanyayı tanıtan Aytemiz Petrol Genel Müdürü Ahmet Eke, bugüne kadar pek çok proje geliştirildiğini ancak trafikteki tehdit ve risklerin alt başlıklarına kimsenin değinmediğini anlattı. Bir yıl önce”Motorcu Dostu İstasyon” projesini hayata geçirdiklerini belirten Ahmet Eke şunları söyledi :

“Motosiklet kullanıcılarıyla nasıl empati yapabiliriz diye başladığımız projede bir yıl geride kaldı. İlk olarak 10 istasyonumuz motorcu dostuydu. Motosiklet kullanıcılarının ilgisiyle bu sayı 50‘ye çıktı, 100‘e çıktı. Türkiye‘nin çeşitli yerlerinden talepler geldi. Şimdi 120 istasyonumuz motorcu dostu. Yıl sonunda 150 istasyonumuz motorcu dostu olacak. Yurt çapında 600‘e yakın bayisi olan bir şirket olarak talepleri karşılamaya ve satış görevlilerimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Satış görevlilerimize eğitimler de vereceğiz.

“Elimizden geleni yapacağız”

“Aslında tüm çalışmalarımız empati için. Trafikte üç tip hareket oluyor. Büyük araçlar, otomobiller ve motosikletler. Bunun da iki tarafı var. Motosiklet kullanıcıları ve potansiyel risk olan araçların kullacıları. Yapmaya çalıştığımız şey, motosikletlilerin kendilerinin güvenliği için daha dikkatli olmaları ve sağlıklı bir sürüş yapmaları, otomobil ve diğer araç kullanıcılarının ise farkındalıklarını arttırmaları. Bizler şirket olarak “Motorcu Dostu Trafik” kampanyası kapsamında, motosiklet camiasının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız.

Tüm Türkiye’yi karış karış gezecek

Motorcu Dostu Trafik kampanyasını Türkiye‘nin tüm illerine yaptığı kıtalararası seyahatlerle adından söz ettiren İstanbul Gelik Üniversitesi Öğretim Üyesi Asil Özbay taşıyacak. Asil Özbay kampanya kapsamında Türkiye‘yi il il gezecek, motosiklet kullanıcılarını bilinçlendirecek ve tecrübelerini paylaşacak. Motorcu Dostu Trafik kampanyasının kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Asil Özbay, “Yaklaşık 16 yıldır motosiklet kullanıyorum. Son 3 yıldır da kıtalararası yolculuklar yapıyorum. Artık beni hiçbir şey heyecanlandıramaz derken, bu kampanyayla bir araya geldik. Yolculuk yaptıkça, bunları paylaştıkça takipçilerim de arttı. Artık sosyal bir sorumluluğum da var. Bu proje için çok heyecanlıyım. Yollarda güvenle karşılaşmak ümidiyle” dedi.

Motorcu Dostu Trafik Projesi kapsamında :

• Trafik güvenliği konusunda yapılan tüm etkinliklerde, trafiğin vazgeçilmez ve önemli bir parçası olan motosiklet sürücülerinin de, doğru ve etkin bir şekilde temsil edilmesi için çaba sarf edilecek.

• Kamu ve özel otoriteler tarafından yolların, caddelerin, sokakların, otoparkların “motorcu dostu” bakış açısıyla yeniden gözden geçirilmesi için kamuoyu baskısı yaratılmaya çalışılacak.

• Türkiye’de 600‘e yaklaşan ve her gün ortalama 200 bin kişinin ziyaret ettiği Aytemiz istasyonları, konuyu sürekli gündemde tutacak şekilde görsel malzemelerle donatılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde, güvenlik donanımları konusunda daha hassas olması sağlanmaya çalışılacak.

• Belediyeler tarafından tahsis edilecek olası tüm açık hava reklam alanlarında proje hatırlatılacak.

• Proje kapsamında sabit bir eğitim alanı, sertifikalı bir eğitim için, öncelikli olarak kurumsal filolar ve bireysel kullanıcıların kullanımına sunulacak.

• En az bir adet kamu spotunun devreye girmesi sağlanacak.

• Güvenlik donanımlarının üzerindeki vergilerin azaltılması konusunda çaba sarf edilecek.

Haziran ayından itibaren 6 ay boyunca, kadın akademisyen ve Gezgin Asil Özbay ile toplamda 24 ilde gezici eğitim programı başlatılacak. Bu eğitimlerin öncesinde yerel ve ulusal medya kullanımları ile eğitim yer ve saatleri duyurulacak.

• Özellikle şehirlerarası trafiğin çok yoğunlaştığı bayram öncesi dönemlerde, Aytemiz istasyonlarında ve otoyol gişelerinde projeye dikkat çekilerek, trafikteki can kayıplarımızı ve yaralanmaları önlemek amacıyla, motosikletlere reflektörlü bir aparat ve diğer araçlara yine reflektörlü proje logolu dikkat çekici stickerler dağıtılacak.

• Proje için devreye alınan www.motorcudostutrafik.com.tr web sitesi ve sosyal medya iletişim araçları kullanılarak, proje kapsamında belirlenen hedefler, konuyla ilgili istatistikler, iş ortak ve destekçilerinin gerçekleştirdiği aktiviteler, sabit ve gezici eğitimler hakkında bilgi verilecek.

Dikiz aynasıEtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYarışlarYeniler
KATALONYA’DA ZİRVENİN SAHİBİ TOPRAK RAZGATLIOĞLU
EtkinliklerGenelİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
ULUDAĞ’IN ZİRVESİNE MOTOSİKLETLE ÇIKMAK
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
YAMAHA’DAN KADINLARA GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotivYeniler
MOTO GUZZİ’NİN YENİ MACERASI STELVİO
EtkinliklerGenelİki Teker Dışındaİki teker gündemiMarkalardanOtomotiv
SUZUKİ 1000 GX ve 8R MODELLERİYLE PODYUMDA
KÖŞE YAZARLARI

© 2024 Motosiklet Habercileri. Tüm hakları saklıdır.